Ing. Ladislav Zelinka

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2016 20:33:58

Nedovolme se v naší společnosti uchytit teroristům, žoldnéřům a mafii

Nedovolme se v naší společnosti uchytit teroristům, žoldnéřům a mafii

Málo přehledná situace v zemích Evropy může v následujících letech vytvořit větší prostor pro organizovaný zločin, terorismus a různé asociální živly.

Policie a státní bezpečnost by měly mít plné ruce práce s monitorováním situace a zabezpečovat prevenci vzniku sítí organizovaného zločinu, zločineckých buněk včetně teroristických.

Potírání nezákonné činnosti by mělo být důslednější než dříve, sledování podezřelých aktivit, transferů peněz, zboží, zbraní a osob by mělo být denodenní samozřejmostí.

Můžeme předpokládat, že dojde k většímu přílivu překupníků a bohužel i členů teroristických organizací a cizích žoldnéřů do zemí nám blízkých, a k jejich snaze o pronikutí do základů naší společnosti a k její destabilizaci, podobně jako tomu bylo v oblastech, kde se uchytili již dříve - Libye, Irák, Sýrie.

Myslím, že naše evropské a české bezpečnostní struktury jsou kvalitní a dobře fungující, připravenost však je na místě, stejně jako bdělost a ostražitost.

Vzhledem k nekontrolovaným průnikům osob do Schengenského prostoru lze očekávat, že se již množství takových osob po Evropě pohybují. Nemělo by však být obtížné je vystopovat a předejít vzniku bezpečnostních rizik. Ke katastrofální situaci jako je na Blízkém východě zde vzhledem k dokonale zabezpečenému systému nemůže dojít.

Zaměřme se ale také na boj s mafií, praním špinavých peněz, korupcí, dealerstvím a již existujícím nelegálním obchodem a s dalšími podobnými nešvary, které vytvářejí podhoubí pro výše zmiňovaná bezpečnostní rizika.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama