Mgr. Jan Korytář

  • BPP
  • Liberec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2016 12:01:17

Na polské ženy tvrdě! Užijme si znovu středověk

Na polské ženy tvrdě! Užijme si znovu středověk

V Polsku se po vítězství konzervativních sil připravuje nový zákon o potratech, který není postaven na rozumných, ale ideologických základech a dogmatickém výkladu některých církevních ustanovení.

Výzva našim křesťanským a slovanským bratrům z Polska:

Ano, bratři stejné krve a víry, na polské ženy musíte být tvrdí. Osobně bych doporučil návrat k osvědčeným církevním praktikám, jako je nejen veřejné odsouzení či vyloučení z církve, ale zvážil bych i mučení a v neposlední řadě by nebylo od věci pár žen exemplárně upálit jako čarodejnice. Myslím, že pro tento postup najdete plné pochopení i v některých islámských náboženských kruzích, takže chutě do toho a půl je hotovo. Ježíš, náš pán, z toho určitě bude mít radost...

Ale raději vážně, téma si to žádá. Nechovejme se v Evropě ve vztahu k ženám podobně jako ti muslimští a arabští chlapi a nyní asi i část polských mužů, co si myslí, že nejlépe vědí, co ženy potřebují a jak by se měli chovat. Proti návratu do středověku je třeba aktivně bojovat.

Interrupce určitě není nic, co bych chtěl jak já, tak asi většina žen podporovat, ovšem nám chlapům do toho, co se děje v těle ženy a jak ona se rozhodne, skutečně nic není. Ženy nejsou náš majetek, ani méněcenné bytosti, o kterých bychom měli rozhodovat. Pokud už nedovedete potlačit touhu o někom rozhodovat, pak se zaměřte na muže, které za těmi nechtěnými těhotenstvími stojí, nikoliv na ženy, které se z různých důvodů ocitly v situaci, kdy patrně většina z nich řeší největší dilema svého života. Zaměřte se na to, jak těmto situacím předchážet, represe nic neřeší, naopak vede k mnoha nežádoucím jevům.

Osobně jsem zvědav na reakci českých církevních autorit, zda převládne kolegiální pokrytectví či přímo ideové souznění s polskýmí hodnostáři, nebo zda zvítězí Ježíšovo poselství, které hovoří v první řadě o lásce k bližnímu, nikoliv o odsuzování, represích a dogmatismu...

Věřím, že ženské a lidskoprávní organizace v CR zorganizují protest před polským velvyslanectvím s mottem "Středověk v Evropě už nechceme". Rád se ho také případně zúčastním.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama