ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2011 18:38:00

Návštěva školy v Panenských Břežanech

Návštěva školy v Panenských Břežanech

Nejen věhlasné školy s dlouhou historickou tradicí a stovkami žáků se mohou těšit z návštěv ministra školství.

Důkazem toho byla i dnešní návštěva ministra Josefa Dobeše v Základní a Mateřské škole v Panenských Břežanech nedaleko Prahy. (Více informací o škole najdete na www.zsmsbrezany.cz ).

Skromná budova školy poskytuje zázemí jak pro mateřskou školu, tak pro 1. až 4. stupeň základní školy a školní družinu. Ministr Dobeš si za doprovodu vedení školy a místního starosty Libora Holíka prohlédl celý areál školy i s přilehlým dětským hřištěm. Ocenil, že škola využila možnost čerpání peněz z Evropské unie a přes šablony pro základní školy získala přes 400 000 korun, které využije např. na počítačové vybavení.  

S malými žáčky ministr probíral jejich školní starosti a radosti a zajímal se o jejich volnočasové aktivity.  S vedením školy a starostou pak následně ministr debatoval o otázkách týkající se školské problematiky, jako jsou platy nepedagogů, srovnávací zkoušky v pátých a devátých třídách nebo právě schválenou novelu školského zákona, která má především omezit byrokracii na školách.  

Místní škola by se v budoucnu měla dočkat i toužebně očekávané rekonstrukce. Pokud se podaří sehnat dostatek finančních prostředků, mohli by se žáci těšit i z tělocvičny, kterou momentálně citelně postrádají. I současný stav školy příliš neodpovídá potřebám žáků a učitelů, kdy především krovy střechy jsou již v havarijním stavu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama