ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2011 13:07:12

Ministr Kocourek navštívil ekonomicky nejsilnějších regiony Ruska

Ministr Kocourek navštívil ekonomicky nejsilnějších regiony Ruska

Ministra Kocourka doprovází do Tatarstánu a Svedlovské oblasti na sedm desítek českých podnikatelů.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek dnes odlétá na třídenní pracovní návštěvu Republiky Tatarstán a Sverdlovské oblasti. Ty patří po Moskvě, jejím okolí a Petrohradu do pětice ekonomicky nejsilnějších regionů Ruska. Ministra na jeho cestě doprovází sedmdesátičlenná mise českých podnikatelů pořádaná ve spolupráci s Komorou pro hospodářské styky se SNS. Ministr Kocourek se mimo jiné setká s nejvyššími představiteli obou oblastí a zúčastní se podnikatelských konferencí pro české a ruské firmy v obou regionech.

 „Rusko bylo vloni našim osmým největším obchodním partnerem. Obrat našeho vzájemného obchodu narostl o třetinu a ještě výrazněji se zvýšil náš vývoz směrem do Ruska," upozorňuje ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. „Jedním z hlavních cílů mojí cesty tak je hledat příležitosti, jak vzájemný obchod ještě posílit," dodává Kocourek.

 V pondělí má ministr Kocourek na program návštěvu republiky Tatarstán. Ráno se setká s prezidentem Rustamem Miňnechanovem a zahájí společné podnikatelské fórum pro firmy z České republiky a z Tatarstánu. Odpoledne má pak na programu jednání s předsedou Státní rady, tatarstánského parlamentu, Faridem Chajrullovičem Muchametšinem a prohlídku IT parku. V Tatarstánu se vyrábí zejména zemědělská technika a jsou tu i bohatá naleziště nerostných surovin včetně ropy. Z Česka Tatarstán dováží hlavně strojírenské výrobky.

 V úterý se ministr Kocourek už v Jekatěrinburgu mimo jiné setká s gubernátorem Sverdlovské oblasti Alexandrem Sergejevičem Mišarinem a zúčastní se podnikatelské konference. Ve středu pak má ministr v programu návštěvu města Nižnij Tagil, které patří mezi hlavní průmyslová centra oblasti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama