ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2016 9:18:49

Pietní akce u příležitosti ukončení druhé světové války na Moravském náměstí

Pietní akce u příležitosti ukončení druhé světové války na Moravském náměstí

Představitelé Jihomoravského kraje v čele s hejtmanem Michalem Haškem uctili v neděli 8. května 2016 u příležitosti 71. výročí ukončení druhé světové války památku obětí tohoto nejničivějšího válečného konfliktu moderní historie.

 



Hejtman Michal Hašek nejprve spolu se zástupci Statutárního města Brna, Svazu bojovníků za svobodu, brněnského diplomatického sboru, a dalších institucí a organizací položil věnec u památníku v Kounicových kolejích v Brně.

V odpoledních hodinách slavnostní program vyvrcholil pietním aktem na Moravském náměstí v Brně u Pomníku Rudé armády. Hejtman Michal Hašek zde ve své řeči vyzdvihl statečnost všech účastníků osvobozovacích bojů a vyslovil hluboké uznání žijícím válečným veteránům a vzdal úctu padlým. "Byli to lidé různých národností, všichni se těšili domů, na konec války, ke svým rodinám. Bohužel tento sen se jim už nesplnil. Padli proto, aby mohlo být obnoveno svobodné Československo a mohl být svobodný náš národ. Kdyby totiž ve válce nezvítězili, velmi pravděpodobně bychom tu už nestáli, nad Špilberkem by vlála vlajka s hákovým křížem. Proto se z tohoto místa ještě jednou skláním památce všech, kteří položili své životy při osvobozování Československa, skláním se před našimi válečnými veterány a před našimi odbojáři, kteří nasazovali své životy, aby náš stát a náš národ mohl dále existovat," řekl hejtman Michal Hašek.

Květinové dary u památníku na Moravském náměstí představitelé kraje položili spolu s pamětníky osvobozeneckých bojů, generálním konzulem Ruské federace v Brně Alexandrem Budajevem a dalšími představiteli brněnského diplomatického sboru, vrcholných justičních institucí, Armády a Policie ČR a dalších organizací a institucí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama