ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 9:43:51

Začal Týden pro rodinu

Začal Týden pro rodinu

V pondělí 9. května 2016 dopoledne odstartovala akce s názvem: Týden pro rodinu v Jihomoravském kraji, pokračovat bude do neděle 15. května 2016, na kterou připadá Mezinárodní den rodiny.

 




K jeho vyhlášení došlo poprvé v roce 1992 na Valném shromáždění Organizace spojených národů. Tato každoroční pozornost věnovaná rodinám odráží důležitost, kterou mezinárodní společenství připisuje rodinám jako základním jednotkám společnosti, právě tak jako jeho zájem o situaci rodin ve světě.

„V letošním roce jsme zvolili velmi milé motto “Táta, máma, holka, kluk – rodina nám není fuk“ a myslím si, že toto heslo i přesně vystihuje celotýdenní zábavné akce, na které se rodiny mohou těšit. Jen u nás na jižní Moravě jich budou desítky, a to od těch zábavných, soutěžních, zážitkových po sportovní, vzdělávací a mnohé další,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Celý.
Tyto akce pořádají centra pro rodinu a další pro-rodinné organizace, které sdružuje Asociace center pro rodinu. Už dnešní zahájení bylo spojeno s prezentací dětských skupin podpořených dotací z rozpočtu JMK na výstavních panelech ve foyer Krajského úřadu Jihomoravského kraje v Brně na Žerotínově náměstí, doprovázelo je vystoupení dětí z firemní mateřské školy Lentilka. Výstava potrvá do 20. května 2016.

V rámci Týdne pro rodinu v Jihomoravském kraji budou propagovány pro-rodinné aktivity Jihomoravského kraje i spolupracujících organizací, a to prostřednictvím mediální kampaně, tisku, propagačních materiálů apod. Přímo v budově Krajského úřadu se uskuteční také několik seminářů na téma rodiny, výchovy dětí či slučování rodinného a pracovního života, a to pro veřejnost i zaměstnance JMK. Více informací k programu, vč. možnosti přihlášení, a dále také seznam akcí, které pořádají další organizace v průběhu Týdne pro rodinu, jsou k dispozici na webových stránkách www.rodinnapolitika.cz  .

„Já musím zmínit ještě jednu pěknou a konkrétní akci, která je výhradně pro zaměstnance Jihomoravského kraje, ale dle zájmu i pro veřejnost, a tím je plánovaná sbírka hraček, knih a dalších potřeb pro děti do tří let, jejíž výtěžek bude rozdělen mezi Family Pointy působící na území našeho kraje,“ uzavřel náměstek Celý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama