ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 9:51:10

Ministerstvo financí: Jihomoravský kraj hospodařil tradičně bez nedostatků

Ministerstvo financí: Jihomoravský kraj hospodařil tradičně bez nedostatků

Hejtman Michal Hašek převzal 11. května 2016 z rukou kontrolora ministerstva financí pověřeného řízením přezkoumání Václava Zoufalého zprávu o výsledku přezkoumání hospodaření Jihomoravského kraje za rok 2015.


„Kontrola byla velmi důkladná, zabývala se mj. odměňováním, dotacemi, veřejnými zakázkami či našimi příspěvkovými organizacemi - Muzeem Vyškovska a Muzeem Brněnska. Jsem rád, že kraj prošel bez ztráty kytičky, pouze s drobnými administrativními pochybeními, která už byla odstraněna a Zastupitelstvo Jihomoravského kraje tak bude moci v červnu hlasovat o hospodaření kraje za loňský rok bez výhrad. Děkuji kontrolorům za profesionální a objektivní přístup a pracovníkům Krajského úřadu za dlouhodobou kvalitní práci na úseku ekonomiky a hospodaření,“ uvedl hejtman Michal Hašek.
Ze zprávy vyplývá, že při přezkoumání hospodaření nebyly zjištěny nedostatky uvedené v zákoně o přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků. Jihomoravský kraj patří podle názoru odborníků Ministerstva financí ČR již tradičně ke krajům bez problémů s hospodařením. Vysoce je hodnocena rovněž profesionální úroveň pracovníků krajského úřadu v oblasti ekonomiky a účetnictví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama