ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.05.2016 9:59:13

Českokrumlovské prohlášení - nová spolupráce s Horním Rakouskem a Vídní

Českokrumlovské prohlášení - nová spolupráce s Horním Rakouskem a Vídní

Náměstek hejtmana Roman Celý podepsal 13. května 2016 v Českém Krumlově za Jihomoravský kraj Českokrumlovské prohlášení –Sousedství 2030: Dialog mezi regiony Rakouské republiky a České republiky.


„Českokrumlovské prohlášení je potvrzením dobrých sousedských vztahů, příslibem další kooperace mezi příhraničními regiony České republiky a Rakouska a rozšířením stávající dohody o nové partnery Spolkovou zemi Horní Rakousko a Vídeň za účasti velvyslanců obou zemí,“ uvedl náměstek Celý.
Českokrumlovské prohlášení navazuje na společné prohlášení s názvem Sousedský dialog 2030, které bylo podepsáno 21. srpna 2015 v Linci. Z původních čtyř spolupracujících regionů se tak nově stává šest partnerských oblastí, které budou společně pracovat na prohloubení vztahů mezi Českou a Rakouskou republikou. Zároveň si všech šest zástupců odsouhlasilo, že budou podporovat vznik nové partnerské dohody pro období začínající rokem 2018 a do druhé poloviny příštího roku stanoví strategické cíle i pracovní program, který by všechny regiony za přispění velvyslanců obou zemí rozvíjely. Aktuální spolupráce se týká 13 oblastí od hospodářství, přes dopravu až po zdravotní a sociální péči.
Vzniká tak nová forma spolupráce, kterou je vytvoření tzv. skupiny 2+6 pro přeshraniční spolupráci. Ta bude tvořena zástupci příhraničních spolkových zemí Horního Rakouska, Dolního Rakouska a Vídně, příhraničních krajů Jihočeského, Jihomoravského a Vysočiny a Velvyslanectví České republiky v Rakousku a Velvyslanectví Rakouské republiky v České republice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama