Mgr. Pavel Svoboda

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2016 10:15:37

Jablonecké školky hlásí ještě několik míst volných

Jablonecké školky hlásí ještě několik míst volných

Podle statistických záznamů očekávalo oddělení školství jabloneckého magistrátu letos u zápisu do mateřských škol necelých 500 dětí. Dostavilo se jich však 634. Zvýšený počet je možná výsledkem kampaně Pojďme do školky.

Zápis do jabloneckých mateřských škol proběhl letos 13. dubna. Protože u něj často chyběly děti ze sociálně slabých rodin, přišlo oddělení školství, kultury a sportu se zajímavou pozvánkou – Pojďme do školky. Jejím hlavním cílem bylo přinést informace rodičům, kteří tvrdí, že nemají k zápisu dostatek informací, a neví, kde je najdou.

„Zda kampaň splnila svůj úkol, nedokážeme přesně říci, protože podle statistik jsme čekali u zápisu 472 dětí. To je číslo, které zahrnuje děti tříleté včetně tzv. podzimních, tedy těch, jež dosáhnou tří roků na podzim. Ne však předškoláky,“ zamýšlí se náměstek primátora Pavel Svoboda s tím, že nakonec dorazilo k zápisu oproti očekávání o 162 dětí víc. „A skutečně to byly právě děti starší, tedy 4-5leté a předškoláci,“ dodává Svoboda. Podle jeho slov, příčinou zvýšeného zájmu o zápis do školek mohla být také připravovaná povinnost docházet do mateřské školy rok před nástupem do základní, o níž se nyní hodně mluví v médiích.

„Každopádně se nám podařilo děti umístit do školek velmi dobře. Že se daří umisťovat i děti podzimní, je velký úspěch,“ připomíná připravenost jabloneckých mateřských škol Barbora Krsová a dodává: „Letos máme dokonce ještě pár volných míst ve školkách. Pokud jsou snad některé děti neumístěné, je tu šance. Bližší informace rodiče získají u nás v oddělení školství, kultury a sportu.“ 

Ať už byl důvod zvýšeného zájmu o zápis do mateřských škol jakýkoliv, pravdou je, že nápaditý, srozumitelný a barevný leták, který nakreslila devítiletá Julie Kocourková, rozšířil informační tok o termínu a průběhu zápisu, o potřebnosti docházky do školky včetně seznamu školek a kontaktů na jejich ředitelky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama