ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.04.2011 17:59:55

Výsledky jihomoravského kola soutěže Zlatý erb

Výsledky jihomoravského kola soutěže Zlatý erb

Ceny vítězům jihomoravského krajského kola soutěže Zlatý erb 2011 předali 24. 3. 2011 na slavnostním ceremoniálu náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Ivo Polák, Radek Prchal z firmy Webhouse a předseda krajské poroty Jan Forbelský.

V kategorii webových stránek měst získaly první místo Boskovice - http://www.boskovice.cz , druhé místo náleží Vyškovu- http://www.vyskov-mesto.cz  a třetí místě porota udělila webovým stránkám Oslavan - http://www.oslavany-mesto.cz .
V kategorii webových stránek obcí zvítězily Přísnotice - http://www.prisnotice.cz , těsně za nimi se umístila webová stránka obce Jezeřany-Maršovice - http://www.jezerany-marsovice.cz a na třetím místě webová stránka Vavřince - http://www.vavrinec.cz .

V kategorii „Elektronická služba“ zvítězilo zasílání novinek e-mailem obce Vranovice. Na druhém místě skončila stejná služba obce Němčičky a na třetím místě komentování článků obce Skrchov. Cenu veřejnosti získala webová stránka obce Jezeřany – Maršovice. Kromě diplomů vítězové obdrželi věcné ceny, mimo jiné fotoaparáty, externí paměti a další doplňky k počítačům, které mohou využít při dalším zlepšování webových prezentací obcí a měst.

„Na některých stránkách není mnoho co zlepšovat, dosahují velmi dobré úrovně. Na druhé straně jsou i webové stránky některých obcí, kde nejsou informace uloženy tak, aby byly snadno a rychle dohledatelné. Při kontrole a porovnávání webů to snadno zjistíte, například pokud chcete porovnat rozpočty obcí. Ne vždy jsou uvedeny v poslední verzi a dle požadavků zákona č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu k informacím, ve znění zákona č. 61/2006 Sb.,“ konstatoval předseda krajské poroty Jan Forbelský.

V krajském kole soutěže Zlatý erb 2011 o nejlepší webové stránky města a obce, případně o nejlepší elektronickou službu se letos utkala 4 města, 15 obcí a 9 elektronických služeb. Soutěž pořádá letos již po třinácté Sdružení Zlatý erb. Záštitu nad ní převzal František Vavera, státní tajemník a náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, legislativu a archivnictví. Krajská kola vyhlašují kraje ČR. Soutěž je pořádána pod záštitou Asociace krajů České republiky v čele s předsedou Michalem Haškem, ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR, sdružením Český zavináč, Svazem měst a obcí ČR, portálem Města a obce online a konferencí ISSS. „Jsem rád, že za třináct let existence se tato soutěž stala skutečně účinným nástrojem zvyšování kvality webových stránek obcí a měst. Nejde přitom jen o jejich formu, ale také o obsah a aktuálnost sdělení. Samozřejmostí se také stalo úsilí správců obecních a městských webových stránek o zpřístupnění kontaktu těm, kterým zdravotní hendikep neumožňuje běžnou komunikaci,“ řekl k soutěži hejtman Michal Hašek. 

Cílem soutěže je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických medií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích ČR.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama