ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2016 8:30:46

Michal Hašek: Nemocnice Vyškov a Břeclav jsou pro kraj páteřní

Michal Hašek: Nemocnice Vyškov a Břeclav jsou pro kraj páteřní

Také v neděli 29. května 2016 pokračoval pracovní výjezd premiéra Bohuslava Sobotky po jižní Moravě, při kterém ho doprovázel hejtman Michal Hašek.

 



Cestu předseda vlády a hejtman započali návštěvou krajské nemocnice ve Vyškově, kde jednali o rozvojovém plánu nemocnice a připravovaných investicích, a s vedením nemocnice v čele s její ředitelkou Věrou Seidlovou diskutovali o aktuálních problémech zdravotnictví v České republice i regionu jižní Moravy. V rámci návštěvy vyškovské nemocnice se též uskutečnilo jednání se zástupci primářů a odborů nelékařského zdravotnického personálu.

„Prošli jsme si vyškovskou nemocnici a prohlédli si prostory ORL a neurologie, které díky spolupráci kraje a vlády projdou náročnou rekonstrukcí za téměř 130 milionů korun. Finišujeme s přípravou a chceme začít ještě letos, pro srovnání jsme viděli i moderní prostory mezioborové JIP, kterou financoval Jihomoravský kraj a která už zcela odpovídá požadavkům moderní medicíny 21.stoleti. Také do Vyškova dorazí na podzim 40 nových lůžek v rámci obměny lůžkového fondu krajských nemocnic na jižní Moravě,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Premiéra a hejtmana na cestě doprovázeli také náměstkyně ministra zdravotnictví Lenka Teska Arnoštová, místopředseda Senátu Ivo Bárek, šéf zdravotního výboru Senátu Jan Žaloudík a náměstek hejtmana Roman Hanák.

Závěrečnou zastávkou cesty premiéra Bohuslava Sobotky a hejtmana Michala Haška jižní Moravou byla Břeclav a konkrétně zdejší krajská nemocnice.

„Diskutovali jsme o aktuálním stavu nemocnice po stránce poskytované zdravotní péče i po stránce hospodaření a investic. Břeclav má šanci stát se pilotním projektem v kombinaci akutní, následné a zdravotně-sociální péče, potřebuje a projde rekonstrukcí energetického systému. Z hlediska přístrojového vybavení bude usilovat o pořízení magnetické rezonance. Se zástupci lékařů a sester jsme diskutovali vedle odměňování také systém jejich vzdělávání,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama