ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2016 8:41:28

Michal Hašek: Kraj chystá nové memorandum o zdravotní péči

Michal Hašek: Kraj chystá nové memorandum o zdravotní péči

Pracovní návštěvou Fakultní nemocnice u sv. Anny a mezinárodního centra klinického výzkumu ICRC začal dnešní (4. června 2016) program premiéra Bohuslava Sobotky na jižní Moravě, kterého doprovází hejtman Michal Hašek.

 



„Zajímali jsme se o aktuální stav Mezinárodního centra klinického výzkumu ICRC, projekty výzkumu v oblasti medicíny i mezinárodní spolupráci centra. Jeden z běžících vědeckých projektů financuje také Jihomoravský kraj v rámci programu SOMOPRO, unikátního programu pro příchod a fungování špičkových zahraničních vědců na jižní Moravě z krajského rozpočtu a fondů EU. Jednali jsme také s vedením Fakultní nemocnice u svaté Anny a rád bych oznámil, že Jihomoravský kraj má v úmyslu i v příštím roce iniciovat společnou dohodu státem zřizovaných fakultních nemocnic, krajských nemocnic a nemocnic zřizovaných městy na jižní Moravě. Už před pěti lety jsme podepsali memorandum o akutní lůžkové péči, v příštím roce má zdravotní pojišťovna vytvářet nové dlouhodobé smlouvy a my chceme být pilotem v České republice právě v této oblasti. To znamená, že máme zájem, aby zde veřejné zdravotnictví fungovalo v dohodě všech zřizovatelů, protože pacient nepozná, do které nemocnice jede, když potřebuje pomoc," řekl hejtman Michal Hašek.

Jak dodal, kraj chce mít dohodu jak na akutní lůžkové péči, tak na následných lůžkách, případně na lůžkách ošetřovatelské péče a lůžkách sociálně-zdravotních. "Ještě v letních měsících začneme intenzivní práci na této dohodě na období 2017-2021 v souvislosti s novými dlouhodobými smlouvami zdravotních pojišťoven a nemocnic. Výsledkem by mělo být memorandum, které předložíme ministerstvu zdravotnictví a zdravotním pojišťovnám a předpokládám, že obdobný postup doporučíme také dalším krajům v České republice. Smysl je jasný. Chceme, aby se efektivně užívaly veřejné finanční prostředky, aby tady byla jasná dohoda o investicích jak do rozšiřování jednotlivých nemocnic, tak v koordinaci pořizování přístrojového vybavení,“ uvedl hejtman Hašek.

V ICRC premiéra a hejtmana doprovodil také velvyslanec USA Andrew Schapiro s ohledem na spolupráci s Mayo Clinic jako klíčovým partnerem projektu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama