ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2016 8:43:56

Na podporu vinařů směřuje 8 milionů korun. Smlouvy podepsány

Na podporu vinařů směřuje 8 milionů korun. Smlouvy podepsány

Pět milionů korun na projekt podpory a rozvoje vinařské turistiky na jižní Moravě pro Vinařský fond a tři miliony korun na podporu činnosti Svazu vinařů České republiky.

To je obsah smluv, které v pondělí 6. června 2016 podepsal hejtman Michal Hašek s předsedou Vinařského fondu Jaroslavem Machovcem a s předsedou Svazu vinařů ČR Tiborem Nyitrayem. Kraj dlouhodobě podporuje instituce a organizace spojené s rozvojem vinařství a vinohradnictví. Konec konců jsme přece kraj, kde je víno doma, řekl po podpisu letošních smluv o podpoře z rozpočtu Jihomoravského kraje hejtman Michal Hašek.

Krajská samospráva dlouhodobě spolupracuje se Svazem vinařů i Vinařským fondem – ten mj. sídlí v budově krajského úřadu. Společnou prioritou je připravovaná novela vinařského zákona, která by měla ochránit poctivé vinaře i spotřebitele a více zabránit podvodům na trhu s vínem. Kraj s oběma organizacemi spolupracuje také při systémových opatřeních pro vinaře po letošních dubnových nečekaných mrazech, které způsobily škody na hroznech za 1,5 miliardy korun.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama