Mgr. Pavel Svoboda

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2016 8:08:28

Ti, kteří ctí pomoc bližnímu, převzali medaile a kříže

Ti, kteří ctí pomoc bližnímu, převzali medaile a kříže

Dva zlaté kříže I. třídy za neuvěřitelných 160 odběrů krve a další ocenění za 80 a 40 odběrů převzali v obřadní síni jablonecké radnice dobrovolní dárci krve.

Za jejich nezištnou pomoc jim poděkoval náměstek primátora Pavel Svoboda společně s ředitelem jabloneckého sboru dobrovolných hasičů Pavlem Bartoněm a ředitelkou pobočky ČČK Kateřinou Havlovou.

Ve středu odpoledne zaplnili obřadní síň jablonecké radnice dobrovolní dárci krve, kteří tu přebírali ocenění za svou pomoc lidem. „Na slavnostní předání bylo pozváno šest dárců k udělení zlaté medaile za 40 bezplatných odběrů, 22 dárcům patří kříž III. třídy za 80 odběrů a dva dárci si odnesli kříž I. třídy za 160 odběrů,“ říká Helena Roudná s tím, že kříže I. třídy přijali Marek Šetina z Jablonce a Zdeněk Tahal z Josefova Dolu.

„Děkuji vám všem za to, že dobrovolně dáváte to nejdražší, co člověk má, a tím zachraňujete životy nebo pomáháte léčit nemoci krve. Pro zajímavost jsem si našel, co říkají statistiky. Podle nich každý člověk za svůj život dostane průměrně 6x krevní transfúzi a 14x lék připravený z krve. Nebýt vás, nebylo by to možné. Proto vám nejen děkuji, ale mám vás i ve velké úctě,“ vzdal hold dárcům náměstek Pavel Svoboda.
K němu se připojil také ředitel územního odboru Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje plk. Pavel Bartoň, sám držitel kříže I. třídy za 160 odběrů: „Jsem jeden z vás a stejně jako vy ctím pomoc bližnímu, ať už jako dárce krve a jejích derivátů, nebo dobrovolný hasič. Vám všem děkuji a přeji vám hlavně hodně zdraví.“

Kateřina Havlová podotkla, že se svými 28 odběry je daleko za těmi, kteří byli právě odměnění, nicméně se v této společnosti cítí více než dobře. „Přeji vám, abyste vy sami nikdy darovanou krev nepotřebovali a vězte, že pokud máte za sebou 40 odběrů, pak jste odevzdali 20 litrů krve a několik lidí díky vám slaví nové narozeniny,“ uzavřela slavnostní akt ředitelka ČČK  v Jablonci nad Nisou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama