ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2016 20:43:57

Hašek: Číňané potvrdili investici v Pasohlávkách

Hašek: Číňané potvrdili investici v Pasohlávkách

Tři významné dokumenty pro Jihomoravský kraj jsou podepsány.

 Za účasti předsedy vlády Bohuslava Sobotky a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška došlo  17. června 2016 v Čínské lidové republice k podpisům smluv o partnerství mezi Jihomoravským krajem a provincií Hebei a městem Cangzhou a především pak k smlouvě o investici čínské firmy z provincie Hebei do projektu lázeňského parku Thermal Pasohlávky.

„Provincie Hebei leží v sousedství Pekingu, má 75 milionů obyvatel a zájem je především o spolupráci ve vědě, výzkumu a inovacích a také v průmyslu. Město Cangzhou je sídlem Farmy Česko-čínského přátelství a zájem máme o spolupráci v zemědělství, zvláště ve vinařství a vinohradnictví a také o spolupráci se Zetorem Brno,“ uvedl k prvním dvěma dohodám hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Za účasti českého premiéra Bohuslava Sobotky, hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a guvernéra čínské provincie Hebei byla dnes v Číně podepsána dohoda o čínské investici do lázeňského střediska Pasohlávky na jižní Moravě v celkovém předpokládaném objemu projektu 80 milionů Euro. Smlouvu podepsali zástupce českého investora - Thermal Pasohlávky, a.s., tedy firma založená Jihomoravským krajem a obcí Pasohlávky, a na čínské straně developerská společnost Risesun pověřená realizací projektu vládou provincie Hebei. Příprava a získání příslušných povolení by měly podle hejtmana Haška trvat do začátku roku 2018 a s vlastní výstavbou se počítá v letech 2018-2019. Do 4 let tak na jižní Moravě díky spolupráci kraje a čínských partnerů vzniknou středoevropsky unikátní nové lázně a rekreační středisko na zelené louce na ploše přibližně 20 ha, součástí bude i pavilon tradiční čínské medicíny. Hejtman Hašek si od projektu slibuje zvýšení návštěvnosti jižní Moravy a také nezanedbatelných cca 500 nových pracovních míst.

„Jsem rád, ze se dneškem završil mnohaletý proces hledání investora do lázeňské zóny v Pasohlávkách. Investice budou výrazným impulsem pro zvýšení návštěvnosti jižní Moravy, největší zahraniční investicí svého druhu nejen v Jihomoravském kraji, ale i v České republice, a také přinesou jižní Moravě, konkrétně Pasohlávkám a okolí, zhruba 500 nových pracovních míst. Celková výše investic v lázeňské lokalitě dosáhne cca 80 milionů euro, Jihomoravský kraj už investoval společně s obcí prostřednictvím společné firmy Thermal Pasohlávky desítky milionů do přípravy celého území, zejména infrastruktury. Dnešek je pro mne významným mezníkem v naplnění snu s názvem lázně v Pasohlávkách,“ doplnil hejtman s tím, že podrobné informace budou k dispozici po návratu delegace z Čínské lidové republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama