Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2011 14:27:00

Plzeňský kraj podporuje regionální výrobce potravin

Plzeňský kraj podporuje regionální výrobce potravin

Výrobci potravin se mohou zúčastnit 2. ročníku soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje. Přihlášky do prestižní soutěže Ministerstva zemědělství mohou zájemci posílat do 5.5. 2011.

Vyhlášení soutěže se uskuteční na Krajském úřadu Plzeňského kraje 18.6.2011 v rámci Festivalu regionální potraviny.Celostátní soutěž s názvem Regionální potravina vyhlásilo Ministerstvo zemědělství. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Plzeňského kraje. Soutěž je pořádána po krajích a v Plzeňském kraji ji stejně jako v loňském roce organizuje Krajská agrární komora ve spolupráci s Místní akční skupinou Pošumaví z.s.p.o. a Úhlavou o.p.s.

 Plzeňský kraj v letošním roce začal využívat potravinářských produktů loňských účastníků soutěže pro prezentace na tuzemských i regionálních výstavách, ale i na společenských akcích.

 „Pro další rozvoj i konkurenceschopnost produktů regionálních výrobců na trhu a pro příznivý vývoj regionálního hospodářství je třeba stálá a účinná podpora. Plzeňský kraj nechce zasahovat do volné hospodářské soutěže, ale má možnost propagovat výrobky, které vznikají na jeho území, stejně jako to dělají jiné regiony nejen v České republice, ale i v celé Evropské unii," říká hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

 Přihlašovatel musí být fyzická nebo právnická osoba oprávněná k podnikání nebo se sídlem podnikání na území Plzeňského kraje.

 Hodnocení výrobků budou provádět významní odborníci, především z našeho regionu, zabývající se profesionálně zemědělstvím nebo potravinářstvím. V hodnotící komisi jsou zástupci veterinární správy, zemědělské a potravinářské inspekce, ministerstva zemědělství, ministerstva pro místní rozvoj a pořadatelů.

 Vyhlášení soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje se uskuteční ve vnitřním areálu Krajského úřadu Plzeňského kraje v Plzni v sobotu 18.6.2011 na Festivalu regionální potraviny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama