Ing. František Tomášek

  • Soukromníci
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2016 21:40:44

EU má zakotveny autodestrukční mechanismy, které způsobí samozničení.

EU má zakotveny autodestrukční mechanismy, které způsobí samozničení.

Prakticky všechna opatření EU, která mají chránit životní prostředí životní prostředí poškozují a jen ožebračují obyvatelstvo.

Kraje pod vedením sociální demokracie zřejmě znají zásadu, která spočívá v majestátním nicnedělání, upozorňuje pro ParlamentníListy.cz František Tomášek (SsČR). Jako kritik restitučního procesu v devadesátých letech inicioval vznik skupiny lidí známých jako 3T a prosazení zákona o půdě. Jako možný hejtman považuje za svůj hlavní úkol připravit za pomocí odborníků krizový scénář pro řadu bezpečnostních, ale i přírodních hrozeb. Jakých konkrétně? A proč vnímá obnovitelné zdroje za nesmysl a projekt EU za krátkodobý a bezvýchodný?  


V politice jste nováčkem. Jak budete chtít využít svoje zkušenosti z podnikání a zemědělství ve prospěch kraje?

V politice nejsem úplně nováčkem. V období tzv. normalizace po roce 1968 jsem dostal zákaz řízení lidí, nomenklaturních funkcí, zákaz dalšího studia na VŠ zemědělské, kde mně byla nabídnuta externí aspirantura jako „odměnu“ za politickou činnost. Po roce 1989 při tzv. sametové revoluci jsem zjistil, že vznikla skupina světaznalých českých občanů, kde si pamatuji např. Zikmunda a Hanzelku, Václava Klause atd., která vypracovala návrh dalšího postupu po pádu bolševika. Pro oblast zemědělství, veškerou půdu zestátnit a stát měl půdu pronajímat zemědělcům. Protože se nikdo o zemědělství v celém státě nezajímal, inicioval jsem vznik skupiny lidí známých jako 3T a prosazení restitučních zákonů (zákon o půdě). I dnes jsme svědky stálých snah připravit občany o vlastnická práva, či je alespoň co nejvíce omezit, proto chci v tomto směru uplatnit své zkušenosti zejména v legislativní oblasti a podobným tendencím čelit.

Podle posledního průzkumu agentury Phoenix Research by koalice Svobodných a Soukromníků získala potřebných 5 % hlasů  pro vstup do zastupitelstva. Jak vidíte vaše šance vy sám? Kolik mandátů podle vás získáte a z kolika byste měl radost?

5 % hlasů pro vstup do zastupitelstva je výborný výsledek, až nečekaný. Znamená prolomení psychologické hranice volitelnosti. Zároveň je to ale velmi málo, aby byl splněn můj cíl – všechny kandidáty, kteří jsou členy „mého“ volebního štábu dostat prostřednictvím krajských voleb do profesionální politiky. Jedná se totiž o lidi velmi schopné, úspěšné ve svých oborech a bylo by škoda pro stát, aby i nadále zůstávali mimo.

Ani Svobodní ani Soukromníci nemají v zastupitelstvu kraje žádné zastoupení. Jak byste hodnotil stávající vedení kraje?

Stávající vedení kraje je velmi obtížné hodnotit. Jediné co s jistotou vím, je všeobecná tendence hromadění funkcí papalášů sociální demokracie (Hašek 28) a braní platů za práci, kterou nevykonávají. Jinak jsme zjistili, že nejen v našem, ale i v pardubickém kraji se jen těžko hledají nějaké stopy činnosti a není tak co kritizovat. Kraje pod vedením soc. dem. zřejmě znají zásadu dlouhodobě nejúspěšnějšího politika světa – anglické královny, která spočívá v majestátním nicnedělání.
V čem byste chtěli být jiní, lepší? Proč by vám měli dát voliči přednost?

Zde mohu mluvit pouze za svůj obor. Pokud bych byl zvolen, přednostně bych prosadil vrácení všech bazénů, brodů, sádek a rybníků všeho druhu do hradecké krajiny. Rozkopání hrází a vysušení všech vodních ploch zejména v lesích, tj. v zásakových oblastech do podzemních vod byl zničen jediný způsob, jak čelit zadržováním vody, tak bleskovým povodním či důsledkům sucha.

Mezi vaše priority patří mimo jiné prosperita kraje, doprava, zdravotnictví, bezpečnost, sociální politika, školství, ochrana soukromí.  V které z těchto oblastí musí podle vás kraj nejvíce přidat? Co považujete za stěžejní prioritou?

Náš kraj ještě před rozdělením na Hradec a Pardubice vycházel vždy i v celém Československu jako nejlepší místo pro život občanů. Tím, že Synthesia Semtín a Paramo Pardubice zůstaly v Pardubickém kraji by při případném hodnocení kvality života Královehradecký kraj dopadl ještě lépe. Za stěžejní prioritu považuji čelit všem šíleným nápadům, které by mohly status našeho kraje zhoršit.

A jakou z priorit považujete z hlediska naplnění za nejobtížnější?

Za nejobtížnější vzhledem k dramatickému vývoji ve světě a zejména v EU považuji všechny ostatní otázky, jako je financování krajských projektů, bezpečnost, zdravotní péči, opravy silnic silně ohrožené již ve střednědobé budoucnosti. Setrváváním v EU jsme ohroženi předpokládaným pádem eura, zhroucením dosavadního systému dotací, které zcela zdeformovaly a deformují zemědělství, tržní prostředí mnoha komodit, vybudování rozsáhlých kapacit v oblasti energetiky, které bez dotací nepřežijí. To vše výrazně zasáhne celý sociální systém a sociální soudržnost, zaměstnanost a veřejné finance. Považuji za svůj druhý hlavní úkol (po vstupu „mých“ lidí do politiky) zahájení náboru špičkových odborníků ze všech ohrožených oborů, kteří budou mít za úkol připravit krizové scénáře při: zhroucení evropské dotační politiky, imigračním návalu a masivní islamizaci, pokračování devastace krajiny suchem a dotažení „socialistické zemědělské velkovýroby“ do obludných rozměrů atd..

 Jako zemědělce vás přivádějí do varu státem a Evropskou unií podporované investice, které mají zlepšit stav životního prostředí. Jste přesvědčen o tom, že v devíti z deseti případů jde ale o projekty, které přírodu poškozují. Co navrhujete?

Když Topolánek sestavil vládu, měl můj kolega z 3T na vládě kancelář. V té době byla členem vlády Strana zelených pod vedením Bursíka a v Čechách se začal datovat nesmysl zvaný obnovitelné energie. Já jsem kolegu upozornil, že se jedná vesměs o systém, kde náklady např. na 1 l lihu jsou energetický tak vysoké že překračují až dvojnásobek množství energie v lihu obsažené. Ještě horší bilance vycházela u pěstování rychle rostoucích energetických rostlin. Kolega prohlásil: „Bursík, aby vůbec mohla vzniknout vláda, se musel vzdát všeho, tak jsme mu museli nechat alespoň toto.“ Po třech letech jsme se znovu potkali a kolega pravil: „Představte si, že se zjistilo, že v šuplatech EU jsou zamčené zpracované expertizy, které plně potvrzují, co jste mně o těch obnovitelných zdrojích říkal.“ Když jsem ale krátce potom poslouchal paní Merkelovou, atomovou fyzičku zvyklou na složité matematické kalkulace spojené s teoriemi subatomárních částic a jaderných fúzí, jak vychvaluje projekty obnovitelných zdrojů, uvědomil jsem si tu obří aroganci lhaní a to vědomého. A i přesto EU a její čelní představitelé dodnes nám všem do očí lžou. Zjistil jsem tak bezvýchodnost a krátkodobost projektu zvaného EU.

Byl byste pro vystoupení Česka z EU? Existuje podle vás nějaká alternativa?

Úvahy o vystupování z EU jsou minulostí. EU má zakotveny autodestrukční mechanismy, které způsobí samozničení. Náhrada spočívá v dojednávání bilaterálních smluv a vztahů, které si zcela výhodně nacvičíme s Anglií. Případný pád EU bude mít ale vznik pro nás dalších nebezpečí, protože bude třeba počítat s další vlnou imigrantů např. z Řecka a možná i z Portugalska atd..

Se značnými obavami a nelibostí poslouchám totéž co za 45 let od bolševiků. Snaha nám nakrmit uši a hlavy tím, jak je projekt EU výborný nápad a jenom ti zlí občané a zejména Britové, kteří blbě vyhlásili referendum, to papalášům kazí. Toho se nás pamětníků prosím pokuste ušetřit. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama