ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2016 13:01:41

Nemocnice v regionu vybraly krajské odborníky

Nemocnice v regionu vybraly krajské odborníky

Před rokem definoval Karlovarský kraj ve své koncepci pojem krajských odborníků. Mělo by jít o lékaře, kteří by v prosazovali záměry vedoucí ke zvyšování úrovně péče. V současnosti nemocnice napříč krajem navrhly tyto "superprimáře" pro každý obor.

  „Práce takzvaných superprimářů se osvědčila i v jiných regionech. Jsou respektovanými kapacitami v dané oblasti, mají schopnosti nejen odborné, ale také manažerské. Měli by dokázat nastavit pravidla pro každý obor platná ve všech nemocnicích a zároveň brát v potaz nové trendy vývoje medicíny. Proto jsme oslovili zástupce nemocnic v kraji, aby v průběhu roku krajské odborníky nominovali. V červnu jsme pak uspořádali setkání, kde jsme informovali o naší představě, jak by měli superprimáři fungovat. Vyzvali jsme vedení zdravotnických zařízení k připomínkování návrhu,“ vysvětlil náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Krajský odborník by měl být zvolen jeden za každou odbornost a to většinou hlasů. Jeho úkolem by mělo být prosazení vlastní koncepce rozvoje konkrétního oboru, kontroloval by dodržování jím navržených kroků. Měl by mít přehled o personálním a technickém vybavení ve svém oboru na všech pracovištích a vytvářet plány lidských zdrojů a technické obnovy. Kromě toho by dbal na vzdělávání mladých lékařů, spolupracoval se zahraničními kolegy nebo usiloval o akreditaci svého pracoviště. „Od zavedení systému krajských odborníků si slibujeme, že medicína v regionu konečně získá jasný plán, koncepční pojetí, a to jak v oblasti lůžkové, tak ambulantní péče. Všem, kteří souhlasili s vykonáváním činnosti krajského odborníka, bych chtěl poděkovat, že svůj čas a zkušenosti chtějí věnovat práci navíc,“ dodal Jakub Pánik. Odborníci by se měli pravidelně scházet a vyhodnocovat aktuální dění ve svém oboru.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama