Filip Zachariaš

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2016 11:58:18

O lidském životě rozhodují minuty

O lidském životě rozhodují minuty

Letošní léto je velmi proměnlivé. Střídají se přívalové deště s horkem, což nám ke zdraví rozhodně nepřidává nic dobrého. V Jihomoravském kraji, a především v Brně, se za poslední měsíce objevila největší epidemie žloutenky typu A.

Krajská hygienická stanice uvádí, že každý týden přibývá téměř deset nových nemocných. Tato choroba je velice zákeřná a člověku trvá i několik týdnů, než objeví, že je nemocný. A to není jediný problém, který jsme v Jihomoravském kraji zaznamenali.

Mnozí z nás zachytili také informaci o vyhlášení stávkové pohotovosti odborovými organizacemi Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje. Nejen odboráři, ale i zaměstnanci upozorňují na nedostatek lékařů a neadekvátní řízení této velmi významné organizace. Vždyť na záchranné službě závisí životy nás všech. V některých místech našeho kraje se v rámci této situace zvýšily i dojezdové časy záchranky, a proto s podivem sledujeme poměrně laxní jednání příslušných krajských úředníků. Hejtman Hašek se v minulých dnech sešel s ředitelem zdravotnické záchranné služby Milanem Klusákem. Ten jej ubezpečil, že stávková pohotovost nijak neohrozí pacienty, a to jak občany našeho kraje, tak návštěvníky jižní Moravy. 

Každá rada v tomto sporu drahá, ale asi by bylo vhodné, aby vedení kraje nejednalo pouze s ředitelem, ale našlo si v co nejkratší době čas i na záchranáře samotné či představitele odborů. Jen tak si totiž bude moci udělat reálný obrázek o tom, v jakém stavu se tato organizace nachází. O lidském životě často rozhodují minuty a lékařská pomoc by měla být dostupná ve všech místech Jihomoravského kraje v adekvátním čase, který deklaruje ministerstvo zdravotnictví. Nikdo z nás neví, kdy lékaře záchranné služby bude potřebovat. Nemoc se totiž nevyhýbá nikomu z nás, a proto je třeba dát tuto situaci do pořádku a nesoustředit jednání pouze na ředitele záchranky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama