Lenka Bochníčková

zastupitelka obce
  • KSČM
  • Vrdy
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.08.2016 19:09:52

Zákony platí jen pro někoho?

Zákony platí jen pro někoho?

Firmy nepotřebují povolení, protože v pohodě fungují i bez nich.


Představte si. Jste taxikář. Nemáte ani řidičák ani technickou kontrolu na svém voze. Ale máte kšeft, který vám vydělá pěkné prachy. Tak prostě jezdíte, vyděláváte a čekáte, kdy vás zastaví policie. Ale když vás zastaví, tak se vlastně nic nestane, protože vy řeknete, že už chodíte do autoškoly a že výhledově řidičák budete mít. A na technickou si dojedete hned, až se vám to bude hodit. Policista sklapne podpatky a pustí vás. Když vás po delším čase chytnou znovu, vyhrožují vám pokutou, kterou možná někdy dostanete. Třeba ji i skutečně dostanete, ale rozhodně nebude tak vysoká, aby vám radikálně ponížila výdělek z toho perfektního kšeftu. Prostě pojedete dál. Pohádka? Pochybujete o tom? Třeba to je tím, že podnikáte ve špatném oboru. Ale já vám prozradím, kde je ten zlatý důl.

Firma Výroba krmiv spol s.r.o. v areálu drůbežárny Vrdy – Skovice v nezkolaudovaných halách, bez povolení EIA, bez změny integrovaného povolení opakovaně odchovává drůbež. A co se jí stane? Při prvním zjištění neoprávněného odchovu místně příslušný stavební úřad udělal jen bububu a jestli ještě jednou, tak....... Při druhém zjištěném nelegálním odchovu a vzhledem k tomu, že jsem na porušování zákona upozornila já, stavební úřad prý udělí pokutu. Jenže výše pokuty není běžně dostupná informace. K čemu to vede potom? Pokuta se zaplatí a stále se to firmě vyplatí, neboť jsem se osobně přesvědčila, že probíhá již třetí nelegální odchov drůbeže v tomto areálu. Co tomu říkám jako laik? No že si firma Výroba krmiv spol. s.r.o. bude do doby než získá povolení EIA, změnu integrovaného povolení, zkolaudování budov dělat, co chce. A to může být i déle jak rok.

A jak jsem přišla na to, že se opět odchovává drůbež v areálu této firmy? Úplně normálně. Podle zápachu v okrajových částech v obci Vrdy. Osobně jsem se přesvědčila, že opět běží ventilace ve dvou nezkolaudovaných halách. Jaký to problém pro stavební úřad, který ostatně sídlí pouhé dva kilometry od zmíněných hal! Čím dál tím častěji se přesvědčuji o tom, že zákony platí jen pro jednotlivce. Firem se úřednicí bojí? Nebo mají jiný důvod ke shovívavosti?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama