ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2016 9:17:38

Založení nového mostu u Vintířova se musí přepracovat

Založení nového mostu u Vintířova se musí přepracovat

Na nečekané komplikace narazili stavbaři při rekonstrukci silničního mostu u Vintířova na Sokolovsku. Úplná uzavírka silnice spojující Sokolov s Chodovem má po demolici starého mostu a výstavbě nového trvat podle původního termínu do konce října.


 „V průběhu akce se ukázalo, že více než polovina pilotů u starých pilířů, které měly zůstat zachovány a využity, nevyhovuje požadavkům. Proto se musí založení stavby přepracovat. Krajská správa a údržba silnic jako zadavatel akce zahájila jednací řízení bez uveřejnění a jedná se zhotovitelskou firmou. Z toho vyplynou do konce srpna nové termíny týkající se rekonstrukce mostu. Vynasnažíme se, aby dokončení akce a otevření mostu proběhlo co nejdříve. Nejdéle do konce listopadu,“ řekl náměstek hejtmana pro dopravu Jakub Pánik.

U veřejných zakázek na stavební práce se jednací řízení bez uveřejnění používá při zadávání dodatečných prací, se kterými se původně nepočítalo a které vznikly kvůli nepředvídatelným okolnostem a nemohou být odděleny od rozpracované zakázky.

Kompletní opravu mostu u Vintířova provádí na zakázku pro Krajskou správu a údržbu silnic Karlovarského kraje firma Colas CZ. V soutěži zvítězila s nabídkovou cenou 11,2 milionu korun. Starý nevyhovující most už zbourala a nahradit ho má novou pouze jednopolovou mostní konstrukcí s rozpětím osmnáct metrů. Akce se neobejde bez přeložek inženýrských sítí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama