Ing. Jaroslav Klaška, arch.

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2016 8:30:00

Safety first. Když řídím, tak nepiju

Safety first. Když řídím, tak nepiju

Senát PČR hlasoval o povolení alkoholu pro cyklisty – účastníky silničního provozu. S připuštěním alkoholu v silničním provozu, nemůžu souhlasit.

Je sice krásné, že předkladatelé zákona chtějí dát větší zodpovědnost samotným cyklistům – účastníkům silničního provozu. Ale tuto zodpovědnost mají dnes, měli ji včera, před rokem, i kdykoli předtím. Výsledkem je vysoká úmrtnost a nehodovost na českých silnicích.

Je jen otázkou času, kdy s podobným zákonem přijdou řidiči. I oni jsou přece lidé, občas mají žízeň, a když bude alkohol povolen cyklistům u nás a řidičům v jiných zemích, tak proč by alkohol nemohl být povolen řidičům v ČR? A co když později přijdou učitelé, lékaři a další profese, kde je potřeba pozornost a soustředění? Když mohou cyklisté a řidiči, tak proč ne oni?

Jsem jihomoravák a mám rád víno. Ale když řídím, tak nepiju.

Psáno pro blog.idnes.cz

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama