Mgr. Pavel Svoboda

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2016 13:26:29

Jablonecký tým Czech North Hockey patří mezi hokejovou elitu

Jablonecký tým Czech North Hockey patří mezi hokejovou elitu

Poslední srpnovou sobotu hostila jablonecká zimní hala první celorepublikové Mistrovství severovýchodních Čech sedmiletých a osmiletých hokejistů.

Své síly v turnaji poměřily hokejové naděje z 12 oddílů středních, severních a východních Čech včetně All Stars týmu Czech North Hockey složený z žáků Letní hokejové školy.

„Mistrovství navázalo na projekt hokejové školy, která v Jablonci proběhla od 15. do 18. srpna. Sobotní turnaj ukázal, co se děti ve škole naučily,“ říká náměstek primátora Pavel Svoboda, pod jehož záštitou se Letní hokejová škola konala.

„Mistrovství severovýchodních Čech v ledním hokeji dětí narozených 2007 či mladších proběhl podle pravidel ČSLH za účasti 12 týmů hokejové mládežnické špičky. Na projektu spolupracovali statutární město Jablonec nad Nisou, Sport Jablonec, Liberecký kraj, Pro Hockey - Magazín o NHL a TJ HC Vlci Jablonec. Záštitu přijali jablonecký náměstek Pavel Svoboda a radní Libereckého kraje Vít Příkaský, kteří malým budoucím Jágrům či Červenkům předávali ceny, poháry, medaile a magazíny o NHL i fandili finálovým kláním. Patronem školy byl pětinásobný mistr světa David Výborný,“ popisuje manažer soutěže Miloslav Matějka.

Zážitkem pro malé hokejisty bylo jistě i podvečerní finále, kdy za světel a hudby vbíhali hráči na led. „Po desetihodinovém zápasovém maratonu se na jabloneckém ledě utkaly ty nejlepší týmy - Slavie Praha, Hvězda Praha, Letci Letňany a pořadatelský domácí výběr Czech North Hockey. Za sebou nechaly Piráty Chomutov, HC Příbram, Buldoky Neratovice i Bílé Tygry Liberec,“ popisuje náměstek Svoboda, který se radoval z úspěchu domácích. Právě tým Czech North Hockey reprezentovali nejlepší účastníci hokejové školy, kromě jabloneckých také šikovní hokejisté z Mladé Boleslavi, České Lípy, Hradce Králové a Lomnice nad Popelkou.

„Za zmínku určitě stojí, že tým Czech North Hockey měl navíc čtyři hokejisty o rok mladší, přesto jako jediný dokázal porazit všechny ve skupině až na pozdějšího vítěze, Letce z Letňan,“ informuje Matějka.
A tak zlatou z prvního Mistrovství severovýchodních Čech si odvezli právě Letci, kteří ve finále porazili Hvězdu Praha, jablonecký tým se utkal se Slávií o bronz, nakonec skončil na čtvrté příčce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama