ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.05.2011 15:28:56

Uctění památky obětí druhé světové války

Uctění památky obětí druhé světové války

U příležitosti 66. výročí ukončení druhé světové války představitelé Jihomoravského kraje uctili v neděli 8. 5. 2011 památku obětí tohoto nejničivějšího válečného konfliktu moderní historie.

Náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Václav Horák nejprve spolu se zástupci Statutárního města Brna, Svazu bojovníků za svobodu, brněnského diplomatického sboru, a dalších institucí a organizací položil věnce u památníku v Kounicových kolejích v Brně.

V odpoledních hodinách slavnostní program vyvrcholil pietním aktem na Moravském náměstí v Brně u Pomníku Rudé armády. Květinové dary zde položili jak pamětníci osvobozeneckých bojů, tak představitelé Jihomoravského kraje, představitelé brněnského diplomatického sboru, vrcholných justičních institucí, Armády a Policie ČR a dalších organizací a institucí.
Náměstek hejtmana Václav Božek v projevu vyzdvihl statečnost všech účastníků osvobozovacích bojů a jménem Jihomoravského kraje i jménem svým vyslovil hluboké uznání žijícím válečným veteránům a vzdal úctu padlým

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama