Mgr. Jan Korytář

  • BPP
  • Liberec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2016 20:53:22

To je demokracie. Všichni vyhrát nemůžou

To je demokracie. Všichni vyhrát nemůžou

Mnohokrát jsem v životě něco prohrál, nebo něco nevyšlo, vždy jsem se po chvíli zvedl a šel dál. Udělám to i teď. Nějaká cesta vždy existuje...

K právě proběhlým volbám.

1. Poděkování všem voličům, kteří nás podpořili v krajských volbách. Bylo jich sice o poznání méně, než v minulých krajských volbách, výsledek je pro nás jednoznačně neúspěch, přesto díky za hlasy těch, díky kterým můžeme pokračovat. Beru zároveň na vědomí, že pro velkou část voličů hejtman obviněný z korupce není problém.

2. Poděkování i všem, kteří mě podpořili v senátních volbách. Třetí místo je také neúspěch, překvapení je výsledek M. Canova. Lid ve volbách rozhodl, o senátora se utkají M. Canov a M. Vávra, to je demokracie. Všichni vyhrát nemůžou.

3. Ve druhém kole voleb do Senátu prosím o podporu Markovi Vávrovi. K důvodům, proč podpořit Marka Vávru, se ještě vrátím.

4. I když jsme nedopadli dobře, stále jsme ze všech krajů nejúspěšnější občansko-zeleně-protikorupční uskupení. Těší mě, že uspěli i kolegové v sousedním Královéhradeckém kraj a na jižní Moravě.

5. Doufám, že výsledek těchto voleb přispěje k integraci zelených, pirátů a některých regionálních hnutí. V sousedním Ústeckém kraji dostal nám podobný ProKraj 4,85 a Zelení a Piráti 4,4% a zbytečně se sami vyblokovali. Bez silné celostátní značky budeme naši politiku v regionech dělat jen obtížně. To se snažím změnit, zatím bez výsledku, už více než 5 let...

6. Poděkování patří i všem spolupracovníkům, kteří se do naší kampaně aktivně zapojili. Díky moc. Tentokrát to nevyšlo, jak jsme čekali, příště to bude zase lepší.

7. Změnu teď čeká analýza toho, proč jsme neuspěli tak, jak jsme si plánovali, příčin bude asi více a zároveň budeme hledat cestu, kudy a jak dál.

Jsem běžec na dlouhé tratě, Mokřady v Jablonném vznikaly deset let, projekt Nový prales je projektem na více než sto let, než jsem se dostal na radnici k nějaké konstruktivní práci, strávil jsem téměř 8 let v opozici a předtím dvakrát v komunálních volbách ani neuspěl. Jednou neúspěch, jako ten letošní, přijít musel. Bude zkouškou toho, na jak dobrých základech je naše politika postavená.

K podrobnějším příčinám toho, jak jsme dopadli, se vyjádřím případně až po interní diskusi ve Změně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama