MUDr. Milan Brázdil

Oficiální web, kde můžete položit dotaz: www.anoolomouc.cz
  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2016 16:53:00

Tady nejde jenom o peníze

Tady nejde jenom o peníze

Projev na 50. schůzi sněmovny 10. listopadu 2016 k bodu Informace vlády o letecké záchranné službě od 1. 1. 2017:

Toto je fakt závažné téma. Mnoho bych mohl vykládat o tom, jak jsem létal u armády, u Slovairu, u Delty, u Alfy, jak jsem na výboru pro obranu říkal, že armáda by to neměla dělat, protože to je proti Evropě, že by se to mělo zlevnit, že by to měla být centrální zdravotnická záchranná služba včetně letecké, která teď mezirezortní expertní vládní komise řekla, ano, bude to fajn. Bude to ale až od roku 2020.

Nikdo neví, jestli to levnější, dražší. Je v tom hodně emocí. Ale emoce jsou pravdivé v tom, že Ministerstvo zdravotnictví to nepřipravilo dobře. Byl jsem členem devítičlenné komise, která měla něco vybrat. Jediným kritériem je cena. Řeknete ano, je to fajn. Cena je nejlepší, ale tam chybí ta návaznost, jestli to umí. Zda mají vycvičené piloty, jakými stroji se bude létat.

To, že tady někdo zmíní, že slovenská firma opakovaně spadla. Ano, je to ale lidský faktor. Já jsem spadl také a vždycky to byl lidský faktor. Není to o strojích. Je to jenom o tom, že to mělo být dříve připravené. Mělo to být na (nesrozum.) Nemělo by to být něco, co by bylo předmětem dohadování a peněz. A peníze jdou z toho obrovské. Firma Alfa, která tady byla, ta se rozpadla a lépe řečeno končí, protože ví, že donekonečna to takto dělat nejde. A to, že expertní komise řekla, že od roku 2020 by to měl být stát, tam nejde jen o peníze, ale říká také, že chce, aby se to už neopakovalo. Aby tu nebyl neustále za osm nebo za čtyři roky další nějaký tender a (nesrozum.) A zase pacienti, kteří neví, jestli budou obslouženi. Mimochodem to, že teď se bude létat z několika málo základen, nesplní se zákon o zdravotnické záchranné službě, protože doletový čas nebude dvacet minut.

Promiňte, informací jsem podal hodně. Jenom to usnesení, informace z vlády by měla přijít. Jak si to představují... Děkuji, promiňte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama