Bc. Tomáš Popek

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2011 12:50:13

Stamilióny zmizely v tunelu Key Investments

Stamilióny zmizely v tunelu Key Investments

Částka týkající se nějaké politické kauzy má dnes běžně hodnotu okolo půl miliardy. Nepřímá úměra „čím větší částka zmizí, tím menší šance je, že to někdo vyšetří“, bohužel stále platí.

Prahy 6, 10 a 13, ale i dalších města nám vložili peníze do velmi pochybných Key Investments. V některých případech šlo o stamiliony, které nenávratně zmizely. Odpovědnost politiků opět žádná. I kdyby to byla pouze hloupost, měla by z podobné ztráty vyvozena politická zodpovědnost. Ministr Chalupa si ale dál setrvává ve své funkci a starostové nerušeně „starostují“. O problému se lze dočíst snad je na Parlamentních listech, zbylá média dělají, že to nevidí, protože jde o lidi spojené s jednou vládní stranou, tedy ODS, která má dlouhodobě jejich podporu. A asi právě proto přední strany novin plní údajné Bártovo uplácení 170-ti tisíci, ale jen malý článek někde vprostřed se zmiňuje o případech, kde mizí půl miliardy.

Jenže ono to jen jako pouhá špatná investice nevypadá. Česká národní banka před obchodováním s Key Investments včas varovala a tak naši investoři v čele městských částí a měst museli znát ohromná rizika, spojená s podobnou investicí. Ale ani ta je neodradilo, ačkoliv každému muselo být jasné, že je zde skoro stoprocentní jistota, že o peníze přijdou. Otázkou je, zda právě toto nebylo záměrem. Investice bezcenných do dluhopisů vzájemně propojených firem. Velmi zajímavá je i koupě dluhopisů, které nebyly ani oficiálně vydány, popř. bez povolení akcionářů.
Jestli peníze skončily v ODS, jako tomu mělo být i v případě kauzy ministra Drobila, nebo už je mají starostové ve Švýcarsku, nebo jsou to jen blbci, co špatně investovali, to nikdo neví, a nikdy se to nedozvíme. Když už by náhodou policie něco našla, státní zastupitelství v Praze se postará o to, aby byla celá věc zametena.
Předpokládám, že se dozvíme, že investice do Key Investments bylo velmi správné počínání, které pokazilo jedno špatné rozhodnutí neznámé osoby v Key Investments, které jinak úžasnou investici zhatilo, a to že se občas stává. Premiér to řešil opět nečasovsky a po strohém vyjádření ve smyslu že jde jen o komunální problém malého významu, „strčil hlavu do písku“.
Když člověk vidí, jak beztrestně mizí miliardy, musí se smát amatérům, co přepadnou čerpací stanici a pak stráví sedm let ve vězení kvůli „směšným“ částkám okolo sto tisíc. Prezident by měl zvážit amnestii pro drobné zloděje, protože ani dohromady nezpůsobí takovou škodu, jako jeden jediný ministr Nečasovi vlády či tři špatně „investující“ starostové za ODS.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama