ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2011 10:43:06

Konference představí možnosti podpory inovačním firmám

Konference představí možnosti podpory inovačním firmám

Ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Petr Očko představí novinky, které Ministerstvo průmyslu a obchodu chystá pro inovační podnikatele.

Přes pět desítek zástupců začínajících inovačních firem nebo specialistů na otázky spojené s rozvojovým kapitálem přilákala dnešní konference Rozvojový kapitál pro inovační malé a střední firmy, kterou pořádá Ministerstvo průmyslu a obchodu spolu s Technologickým centrem Akademie věd ČR a Centrem pro regionální rozvoj ČR v rámci aktivit mezinárodní sítě Enterprise Europe Network.

„Ministerstvo průmyslu a obchodu v současné době připravuje ke spuštění pilotní projekt fondu rozvojového kapitálu, který bude s pomocí evropských národních i soukromých peněz podporovat kapitálové vstupy do slibných začínajících inovačních firem,“ upozorňuje na největší chystanou novinku v systému podpory inovačního podnikání Petr Očko, ředitel sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Ministerstva průmyslu a obchodu.

Podle Petra Očka se Česká republika musí připravit na to, že celkový objem podpory z Evropské unie bude od roku 2014 zřejmě nižší než v prvních letech našeho členství v EU. „Cílem Ministerstva průmyslu a obchodu je prosadit takový model podpory, který se bude ještě víc zaměřovat přímo na inovační podnikání, posílení konkurenceschopnosti nebo zintenzivnění transferu technologií. Podpora bude také ve větší míře využívat moderních finančních nástrojů, jako je například už teď připravovaný seed fond tak, abychom omezené prostředky využili ještě efektivněji,“ dodává Petr Očko.

Vedle Petra Očka na dnešním fóru vystoupí ještě Václav Marek ze sdružení Česká hlava, Petr Hájek ze Sdružení pro zahraniční investice – AFI, Jan Tauber z Genesis Capital, Petra Pařízková z České spořitelny a svoje praktické zkušenosti s rozvojovým kapitálem představí spolu se svým vlastním robotem Advee Šimon Chudoba z firmy Bender Robotics. Seminář moderuje Marcela Příhodová z Ministerstva průmyslu a obchodu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama