Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.02.2017 9:19:03

Britský parlament je vzorem demokracie!

Britský parlament je vzorem demokracie!

Ve středu poslanci Dolní sněmovny britského parlamentu ve třetím závěrečném čtení schválili návrh zákona, který vládě umožní aktivovat článek 50 Lisabonské smlouvy o odchodu Británie z Evropské unie.

Je to učebnicová ukázka pravé demokracie, která by měla být vzorem pro všechny rádoby demokratické politiky. I přes to, že červnové referendum nebylo pro vládu a parlament právně závazné a většina poslanců je proti vystoupení Británie z EU, zachovali se poslanci Dolní sněmovny demokraticky a vyslyšeli hlas lidu v referendu. Vládní návrh zákona tak schválili drtivou většinou.

V České republice je to tak, že ačkoli měla současná vláda schválení zákona o referendu v programovém prohlášení, schválen prozatím nebyl a do konce funkčního období již ani schválen nebude. Řekněme si upřímně, i kdyby schválen podle vládní předlohy byl, nic by neřešil, jelikož ho sociální inženýři osekali tak, že by se podle něj mohla schvalovat akorát tak barva kravaty pana premiéra.

Hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) se již několikrát snažilo v Poslanecké sněmovně předložit svůj vlastní návrh ústavního zákona o referendu, podle kterého by bylo možné hlasovat i o vystoupení z EU a v němž by nebylo hlasování znemožněno tématy nebo nesmyslnými procenty zúčastněných voličů, ale vždy to bylo zamítnuto. Budeme neúnavní a návrh tohoto zákona předložíme zcela jistě znovu a budeme to dělat do té doby, než bude schválen.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama