JUDr. Pavel Blažek, Ph.D.

  • ODS
  • ministr spravedlnosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2017 12:16:39

Dva roky Roberta Pelikána? Žádné potřebné změny

Dva roky Roberta Pelikána? Žádné potřebné změny

Dva roky Roberta Pelikána ve funkci jsou dvěma lety velkých slov a plánů, ale žádných podstatných zákonů.

Ministerstvo není schopno plnit téměř nic z toho, co si samo stanovilo v programovém prohlášení vlády. Na mnohém se ani nezačalo pracovat.

V poslední době dal navíc pan Pelikán opakovaně najevo svou neúctu až pohrdání k poslancům a Sněmovně. V systému parlamentní republiky je to obzvlášť u ministra spravedlnosti vážné a nebezpečné profesní selhání.

Svou nenaplněnou a dětinsky sehranou hrozbou demise se u části veřejnosti zesměšnil a znevážil, u jiné části se stal možná falešným hrdinou bojujícím za zásady, ale bez jakýchkoli osobních ztrát, natož obětí. To ostatně potvrdil setrváním ve funkci i po provedené reorganizaci policie, za kterou jako člen vlády nakonec navzdory siláckým gestům převzal osobní spoluzodpovědnost.

Aktivita ministra Pelikána se nezdravě stranicky zpolitizovala. Kdo nic nedluží, a není tak součástí početné voličské skupiny dlužníků, nebo není státním zástupcem zneužívajícím moc ve prospěch hnutí ANO, ten se zastání či pozornosti pana ministra nedočká.

Ministerstvo se stalo „spravedlivým“ jen pro hnutí ANO a jeho potencionální voliče. Ministerstvem spravedlnosti všech občanu České republiky již není.

Pavel Blažek
poslanec a expert ODS pro spravedlnost

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama