Mgr. Pavel Svoboda

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2017 18:29:07

Náměstek Svoboda rozdával žluté tulipány

Náměstek Svoboda rozdával žluté tulipány

Seniorkám v DD v Jabloneckých Pasekách a členkám Českého svazu žen přišel náměstek Libereckého kraje Pavel Svoboda poblahopřát k MDŽ. Vzdal tak úctu všem ženám a připomněl, že rovnoprávnost mezi ženami a muži není ještě ve všech oblastech samozřejmá.

Obyvatelé paseckého domova důchodců se na návštěvu náměstka Svobody už těšili. „Mluví o tom několik dnů, je to pro ně vítaná změna v zaběhnutém režimu a pana Svobodu vidí rádi,“ usmívá se ředitelka domova Jaroslava Fojtíková. S náručí plnou zářivě žlutých tulipánů Pavel Svoboda nejprve všechny pozdravil, vyposlechl si s nimi program MŠ Tichá, jejíž děti podělily přítomné dámy vlastnoručně vyrobenými dárečky, i staré filmové melodie v podání mladých kytaristek  z jablonecké základní umělecké školy.

Druhou Svobodovou zastávkou byla restaurace Klub Ex, kde se sešly členky Českého svazu žen. I ty náměstek potěšil květinou a několika optimistickými slovy: „Jsem rád, že se scházíte a jste stále aktivní. Jaro je už za dveřmi, tak do něj vstupte s veselou myslí. S některými z vás se potkávám i při pracovních jednáních například na půdě krajské Rady seniorů a je příjemné vás potkat i při jiné příležitosti,“ konstatoval Svoboda, který s ženami setrval v rozhovoru o nedostatku peněz na činnost svazu či nízkých průměrných důchodech balancujících na hranici chudoby.

Předsedkyně jablonecké základní organizace Věra Pospíšilová připomněla, že věkový průměr členek svazu žen rapidně klesá a chybí jim mladá krev. „Vysvětlujte ženám, že je dobře, když jsou organizované, je mnoho problémů, které je třeba řešit, ať už jde o násilí na ženách či seniorech obecně, o problematiku zákona o sociálním bydlení nebo o výši důchodů, která zajistí, aby se senioři nepropadli do chudoby. A právě náměstek Svoboda nám může v mnohém přispět radou či odborným právním názorem, proto ho určitě co nejdříve pozveme na některé naše jednání,“ nabádala přítomné Pospíšilová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama