ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.05.2017 16:11:00

V Praze proběhne další bezplatné očkování psů patřících lidem bez domova

V Praze proběhne další bezplatné očkování psů patřících lidem bez domova

Ve čtvrtek 11. května 2017 si opět budou moci lidé bez přístřeší nechat naočkovat své psy. Bezplatné očkování proti vzteklině proběhne od 9.00 do 11.00 hodin u Zimní noclehárny v pražské Michli.

 Navíc budou mít možnost konzultovat zdravotní stav a péči svých psů s veterinářkou.

„Vím, jak fixovaní jsou lidé bez přístřeší na své psí přátele, bez kterých si jen těžko dokáží představit svůj život. Jsou ochotni se díky nim vzdát i pomoci, či návštěvy našich zařízení, kam s nimi nemohou. Proto očkování jejich psů podporujeme, neboť přispívá nejen k ochraně samotných psů, ale i Pražanů, kteří se s nimi dostanou do styku,“ uvedl radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Centrum sociálních služeb Praha tuto akci pořádá už podruhé ve spolupráci s veterinářkou MVDr. Martinou Načeradskou, která bezplatně očkuje psy lidí bez přístřeší. „Už s předstihem jsme informovali naše klienty a prostřednictvím terénních pracovníků i přímo na ulici. Věříme, že se opět podaří naočkovat několik dalších psů, jako tomu bylo koncem minulého roku,“ řekla zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.

Při první akci bylo naočkováno patnáct psů patřících bezdomovcům. Uskutečnila v rámci kampaně, kterou v říjnu zahájilo hl. m. Praha ve spolupráci s Centrem sociálních služeb Praha pod názvem „Ulice není moje volba“. „Vzhledem k tomu, že lidi bez přístřeší tuto akci přivítali a zapojili se do ní, rozhodli jsme se, že ji zopakujeme,“ dodal Tomáš Ján, ředitel Centra sociálních služeb Praha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama