ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2011 17:37:55

Práce s mládeží by měla být prioritou

Práce s mládeží by měla být prioritou

Důvodem, proč hodnotím situaci ve sportu negativně, jsou především výsledky našich sportovců, které nejsou už tak dobré, jako tomu bylo v minulosti a otázkou je, proč k tomu došlo.

Po svém návratu z dlouholetého působení v zahraničí jsem se rozhodl usadit se a žít tam, kde jsem vyrostl, tedy v Ústeckém kraji. Po mém zjištění, že český sport není vůbec v dobré situaci a dlouhodobě se o něj nikdo z vysoce postavených politiků nezajímá, jsem se rozhodl i přes údiv mnoha lidí kandidovat na poslance Parlamentu České republiky a pokusit se pro český sport něco udělat. Důvodem, proč hodnotím situaci ve sportu negativně, jsou především výsledky našich sportovců, které nejsou už tak dobré, jako tomu bylo v minulosti a otázkou je, proč k tomu došlo.

 Tím hlavním důvodem zřejmě bude financování, kdy sport přišel od roku 2006 o miliardu korun ročně díky výstavbě a následnému splácení Sazka areny v Praze, kdy společnost Sazka měla svými odvody z výnosů dotovat sport. Co z toho vyplývá? Například pokud nejsou prostředky na dostatečné zabezpečení financování trenérů, a to už v mládežnických kategoriích, nemůžeme očekávat nárůst počtu nových talentovaných sportovců. Každý sportovec potřebuje ke svému výkonnostnímu růstu kvalitního trenéra, který mu ukáže správný směr.

 Proto doufám, že Sazku pánové Kellner s Komárkem ještě ozdraví a na sport nezapomenou. Na druhou stranu financování sportu by se určitě mělo změnit a to především oddělením od ministerstva školství a zřízením samostatné kapitoly sportu. Pokud také ministr Kalousek dodrží slib, který dal sportovcům na tiskové konferenci před zhruba třemi měsíci, kdy řekl, že zdaní loterijní společnosti bez jakýchkoliv úlev a výtěžek dá na podporu sportu do této kapitoly (nebo subkapitoly). To by mělo razantně pomoci k ozdravení financování sportu.

 Práce s mládeží by měla být naší prioritou, abychom přesvědčili rodiče, že sport je důležitou součástí našeho života a není jen odložením dítěte do kroužku. Nicméně když nebudou dostatečné finance na sport, nastane zvyšování příspěvků rodičů na jednotlivé sporty, a to v době krize může zapříčinit rozhodnutí rodičů nenechat své dítě sportovat. Pevně věřím, že to nikdo z nás nechce a proto i já se snažím chodit mezi vás občany, především na jednotlivá sportovní klání, a naslouchat vašim názorům, co bychom mohli společně změnit, popřípadě udělat pro náš sport.

 Ty, z vás, kterým není budoucnost českého sportu lhostejná, bych rád odkázal na webové stránky Sportovní iniciativy PULS, což je seskupení bývalých či současných sportovců, kteří se chtějí zabývat řešením současné neutěšené situace v českém sportu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama