Česká Lípa [okres Česká Lípa]

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2017 9:59:18

Město realizuje regeneraci sídliště Špičák

Město realizuje regeneraci sídliště Špičák

Komplexní regenerace celého území je cílem investic, které budou směřovat do sídliště Špičák. Město tu plánuje navýšit parkovací místa.

„Hlavním cílem veškerých úprav je oddělit pohyb chodců od dopravy a v rámci prostorových možností rozšířit parkovací místa, která tady obyvatelé zoufale postrádají. Nedostatek parkovacích míst výrazně ztěžuje i kvalitní zimní údržbu komunikací na sídlišti,“ říká místostarosta Juraj Raninec.

Čtyřicet milionů korun je v letošním rozpočtu města vyčleněno na další etapu postupné regenerace Špičáku, která bude letos zahájena ve dvou lokalitách. V oblasti hustě osídleného tzv. Malého Špičáku (zahrnující ulice Zhořelecká a Budyšínská) a v oblasti Bardějovské ulice. Dokončení realizace těchto lokalit se předpokládá cca v říjnu 2018. V současné době probíhá inženýrská činnost vedoucí k vydání povolení staveb a příprava podkladů pro výběr dodavatelů staveb.  Zadávací podmínky pro veřejnou zakázku schválila dubnová rada města.

Cílem regenerace je vyřešit komplexně obě lokality z hlediska bezpečnosti chodců a navýšení parkovacích míst, proto se počítá s vybudováním nových chodníků, přechodů pro chodce, nových parkovacích stání včetně odlučovače ropných látek, veřejného osvětlení a s úpravou stávajících komunikací. Součástí regenerace území je rovněž koncepční dopravní řešení a provedení sadových úprav. V lokalitě ulic Budyšínská a Zhořelecká dojde k navýšení oficiálních parkovacích míst ze stávajících 147 na 265 a v lokalitě ulice Bardějovská ze 41 stávajících míst na 93.

Předpokládaná hodnota zakázky byla předběžně stanovena na 21 milionů pro ul. Bardějovskou a 29 mil. pro ul. Budyšínskou a Zhořeleckou.

V roce 2018 bude kromě dokončení těchto dvou lokalit realizována další etapa regenerace, která se v letošním roce projekčně připravuje. Jedná se o ulici Vladimírskou, kde opět dojde ke koncepčnímu řešení této lokality, v rámci kterého budou vybudovány chodníky a nová parkovací místa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama