Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2011 14:41:06

Církevní veřejné vysoké školy - další z mnoha přešlapů ministra školství Josefa

Církevní veřejné vysoké školy - další z mnoha přešlapů ministra školství Josefa

Médii proběhl záměr ministra školství Josefa Dobeše o zařazení církevních vysokých škol jako samostatné kategorie veřejného vysokého školství. Po zkušenostech s ministrem Josefem Dobešem si myslím, že odborná veřejnost může být zcela klidná. Je to po

Nápad ministra Dobeše považuji za nesmyslný, i vzhledem k tomu, že jej přednesl v době razantních škrtů ve státním rozpočtu, které se bohužel velmi výrazně dotkne i kapitoly školství. I odborná veřejnost navíc kritizuje fakt, že je vysokých škol v České republice přebytek. Církevní školy podle mne nemají ve veřejném školství co dělat, pokud církve podobný záměr mají, měly by mít tyto školy formu status soukromé vysokoškolské instituce.

Tento nápad ministra Josefa Dobeše je dalším, který je naprosto mimo rámec koncepce školství. Najevo nám to dává i tím, že o tom neinformoval ani svého náměstka pro vysoké školy prof. Ivana Wilhelma.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama