Mgr. Pavel Svoboda

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2017 21:05:59

Děti se loučily s věkem bezstarostnosti pod dohledem příslušníků VB

Děti se loučily s věkem bezstarostnosti pod dohledem příslušníků VB

Opět stylově pojala jablonecká mateřská škola Slunečnice v pátek 23. června loučení s letošními předškoláky. Areál školky se přenesl do doby, kdy ani rodiče dětí z mateřinky nebyli ještě na světě, do časů 60. až 80. let.

Nejenže zahradou po celou dobu dvouhodinového programu vyhrávaly největší šlágry té doby, a šaty pedagogů i děvčátek byly ukázkou snad všech možných variant puntíků. Návštěvníci akce zhlédli rovněž spartakiádní sestavu Poupata v provedení předškoláků, oblečených v bílá tílka a červené nebo modré trenýrky.

Náměstka hejtmana Libereckého kraje Pavla Svobodu a náměstka primátora Jablonce nad Nisou Miloše Zahradníka dokonce do areálu přivezly žlutobílé vozy Veřejné bezpečnosti, a samozřejmě, že v doprovodu dvou příslušníků VB v dobových uniformách. Ti, opásáni pendreky, dohlíželi na pokojný průběh celé slavnosti. Budiž jim ke cti, že přivírali oči nad dvěma nenápadnými veksláky v černých kožených bundách, kteří nabízeli návštěvníkům za lidovou cenu 5 Kčs bony. Za ty si mohli lidé v improvizovaném stánku Tuzexu koupit výrobky dětí a občerstvení.

„Stylové loučení s předškoláky jsme připravili už potřetí. První rok jsme je zasadili do středověku, vloni jsme využili výročí 150 let, kdy byl Jablonec povýšen na město. Tento rok nás napadlo udělat loučení s předškoláky v retro stylu,“ vysvětlila ředitelka mateřské školy Iveta Jeriová. „Naším cílem je, aby si děti i rodiče loučení užili a na předškolní léta vzpomínali v dobrém. Děti také ve školce stráví noc,“ doplnila.

Retro notu držela ředitelka Jeriová i během představování obou politiků. Pavel Svoboda, který děti obdaroval rovněž stylově – kdysi oblíbenými céčky, se proměnil v zástupce Krajského národního výboru. Miloš Zahradník byl za Městský národní výbor. Lidé si vychutnali i taneční čísla z muzikálové Pomády a vyvrcholením celého programu bylo pasování budoucích prvňáčků.

„Pro děti je loučení s mateřskou školou důležitým okamžikem života. Po letních prázdninách nastoupí do úplně jiné školy. Otevře se jim nový svět. Plný dobrodružství. Poznají ale také, že existuje i něco jako povinnost a odpovědnost. Bezstarostný věk jim nyní končí,“ poznamenal Pavel Svoboda. „Jsem rád, že každý rok školka Slunečnice dělá tohle stylové loučení. Děti si z něj odnesou spoustu zážitků, budou mít na co vzpomínat,“ doplnil.

Slavnostní loučení přilákalo několik desítek rodičů. Z některých rodin přišlo i několik generací. Například Exnerovi vzali s sebou i 93letého pradědečka, který měl ve školce pravnučku. „Je to tady veliký. Jsme nadšeni,“ zhodnotila retro akci celá rodina.

Náměstek jabloneckého primátora Miloš Zahradník vzpomínal na svá mladá léta, kdy spartakiádu sám cvičil. „Dodnes obdivuji, že naši učitelé dali tehdy dohromady tak složité sestavy. Z choreografie šla síla, obrovská energie. Cviky měly i vysokou estetickou hodnotu,“ řekl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama