Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.07.2017 9:23:51

Ministr Jurečka se probudil

Ministr Jurečka se probudil

O tom, že je u nás kvalita potravin velmi špatná se mezi lidmi mluví již dlouho. Ovšem ministr zemědělství, který to měl řešit už dávno se probudil až pár měsíců před volbami.

 Na každém šprochu pravdy trochu. To, co se mezi lidmi šíří, má většinou reálný základ. Již dlouho se u nás povídá o tom, že zboží z dovozu, například z Německa, které najdeme na pultech našich obchodů, není tak kvalitní, jako když jej koupíte přímo v Německu. Stejný lákavý obal, jen ten obsah se poněkud liší. Pokud někdo žije v příhraničí s Německem, raději nastartuje auto a zajede si tam nakoupit. Nejenže na nákupu ušetří poměrně nezanedbatelnou částku, ale především zjistí, že zboží je mnohem kvalitnější nežli to nabízené v supermarketech v České republice. Zřejmě to zaujalo i ministra zemědělství Martina Jurečku, který zadal srovnávací test na výrobky nakoupené doma, v Německu, Rakousku, Slovensku a Maďarsku. Z určeného množství produktů takto nakoupených měly jen tři stejné složení, jinak bohužel vždy horší než v zemi svého původu. Co si má o tom myslet náš spotřebitel? Jen to, že Evropská unie zřejmě nedokáže setřít rozdíly a zabránit těmto rádoby obchodům, které naše lidi šidí, a berou jim poslední iluze o tom, že se máme stejně dobře jako v jiných zemích. Možná by se měl ministr zemědělství zamyslet i nad tím, jak v této oblasti sjednat nápravu a nenechat tak odírat domácího zákazníka. Provedený test jen potvrdil, co si lidé povídají již dlouhou dobu. A tak má Jurečka námět k přemýšlení. Všichni jsme zvědaví, jak dlouho bude úředníkům ministerstva trvat, nežli přijdou na schůdné řešení této zapeklité situace.

Emil Pernica, předseda OV KSČM Blansko a kandidát do Poslanecké sněmovny PČR v Jihomoravském kraji
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama