ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2017 13:32:00

Pražské střední školy zařadí do výuky příběhy bezdomovců

Pražské střední školy zařadí do výuky příběhy bezdomovců

Od nového školního roku budou sloužit publikace Centra sociálních služeb Praha prezentující příběhy lidí bez přístřeší jako pomocný výukový materiál pro žáky pražských středních škol.

 „Prostřednictvím odboru školství byli o této publikaci informováni zástupci středních škol, které zpracování příběhů lidí bez domova oslovilo a projevili zájem tento dokument zařadit do své výuky v rámci vzdělávacích předmětů Člověk a společnost a Člověk a svět práce. Studenti se prostřednictvím těchto příběhů mohou dozvědět, proč lidé skončí na ulici bez peněz a s dluhy,“ vysvětlil radní pro sociální oblast Daniel Hodek.

Celkem už do pražských středních škol bylo distribuováno 1 000 publikací, které vznikly v rámci kampaně “Ulice není moje volba“. „Věřím, že složité životní příběhy, které jejich aktéry připravily o bydlení a ti skončili tak ne vlastní vinou na ulici, přiměje žáky i k zamyšlení a možná i přehodnocení přístupu k problematice bezdomovectví, o což jsme se snažili i v rámci kampaně,“ uvedl radní Hodek. „Publikace je zpracována srozumitelnou formou a zachycuje příběhy lidí, kteří se ve svém životě dostali do nelehké životní situace, udělali chybu, nebo se shodou nepříznivých okolností ocitli na dně. Poselstvím této knihy by mělo být i to, že každý člověk by měl dostat šanci se od toho pomyslného dna také odrazit,“ upřesnil ředitel Centra sociálních služeb Praha Tomáš Ján.

Publikace s fotografiemi a autentickými příběhy lidí bez domova přináší dvacítku příběhů např. paní Aleny, Hany, Soni a pánů Jiřího, Rudolfa, Miroslava, Luboše a dalších, které naznačují, že cesta z ulice do běžného života bývá trnitá a nesnadná. „Žáci si tím mohou uvědomit, že bez pomoci a zajištění potřebných sociálních služeb se řešit tento problém zejména velkých měst nejen v Česku nedá,“ dodal radní Hodek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama