Strana Práv Občanů ZEMANOVCI

  • SPOZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2017 12:51:59

Stanovisko SPO k žádosti policie o vydání poslance a předsedy ANO Andreje Babiše

Stanovisko SPO k žádosti policie o vydání poslance a předsedy ANO Andreje Babiše

Policie předložila žádost o vydání ve čtvrtek 10. srpna, v době, kdy byl Andrej Babiš na zahraniční dovolené.

Stalo se tak 2 měsíce před říjnovými volbami do Poslanecké sněmovny, které rozhodnou o sestavení nové vládní formace, kde má Andrej Babiš oprávněná očekávání stanout v jejím čele.

Stalo se tak bez konzultace s dozorovým státním zástupcem a stalo se tak po 11 letech, kdy se údajný trestný čin týkající se čerpání dotací na projekt Čapí hnízdo měl udát a kdy byl poté několikrát prověřován různými kontrolními orgány krajské a republikové úrovně, aniž by bylo cokoliv shledáno.

Poslanecká sněmovna má reálně jedinou možnost k rozhodnutí udělit souhlas orgánům činným v trestním řízení na svém posledním zasedání v současném složení, které započne dne 5.září 2017. To znamená, že 45 dní před parlamentními volbami bude velmi pravděpodobně  předseda v tuto dobu suverénně nejsilnější strany, trestně stíhán.

Celou kausu považujeme za načasovanou s cílem ovlivnit volby do Poslanecké sněmovny s následným efektem vytvořit větší prostor pro útoky na prezidenta republiky Miloše Zemana a posílit jeho zatím jediného reálného protikandidáta do prezidentských voleb, které následují 3 měsíce po volbách parlamentních.

Strana Práv Občanů

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama