MUDr. Zdeněk Fink

1. místopředseda Hradeckého demokratického klubu
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.08.2017 17:34:00

Děkuji zastupitelům, kteří zvedli ruku pro odkup posledního pozemku pro dálnici

Děkuji zastupitelům, kteří zvedli ruku pro odkup posledního pozemku pro dálnici

Vyjádření primátora města Hradce Králové k pondělnímu otevření dalšího úseku dálnice D11

 „Chtěl bych nejen za všechny Hradečáky poděkovat zastupitelům města, kteří zvedli ruku pro odkup ideální poloviny posledního pozemku od paní Štrosové, který byl nezbytný pro znovuzahájení stavby dálnice D11. Byla to opakovaná a nejednoduchá jednání, pozemek nebyl levný, ale myslím, že obětovat 17 korun na jednoho obyvatele města se vyplatilo. Mimochodem se s námi stát přes veškeré sliby dodnes nevyrovnal. Rovněž projektová úprava úseku kolem Hradce je odlišná od původního návrhu, který byl při výkupech prezentovaný. Ale tak už se stát chová, nejen v tomto případě.

Hradec Králové je historicky a zároveň svou velikostí přirozeným administrativním, průmyslovým i vzdělanostním centrem regionu. Městem, které se chce rozvíjet a být atraktivní pro své obyvatele, návštěvníky a investory. I když lze říci, že Hradec napojení na dálnici měl v podstatě již pár let zpátky, přivedením dálnice D11 až těsně k hranicím města je tak Hradec Králové konečně a oficiálně součástí dálniční sítě naší republiky a Evropy.

Pro celý region je ale důležité její pokračování a propojení se silnicí 1/35. I přes komplikace se stavebním povolením na další úsek do Smiřic věřím, že dostavba D11 na Jaroměř a dál přes Trutnov do Polska bude dlouhodobou prioritou ŘSD a že neztratí na tempu. Těším se na dobu, kdy počet postavených kilometrů dálnice z Poděbrad výrazněji překoná počet let, který stavba trvá.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama