Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2011 16:15:12

Ministr Dobeš jde od čerta k ďáblu!

Ministr Dobeš jde od čerta k ďáblu!

Po státních maturitách se na ministerstvu připravuje další tunel za desítky miliónů.

Když ministr školství Josef Dobeš veřejně oznámil záměr zavést tzv. plošné testování na základních školách, varoval jsem jej, že se podobné testování může stát z dobrého sluhy špatným pánem. Upozorňoval jsem rovněž na negativní zkušenosti například z USA, kde podobný způsob testování totálně rozvrátil celý systém školství. Chceme tuto chybu opakovat i v České republice?.

Ještě více alarmující je finanční náročnost celého záměru. Ministr Josef Dobeš se zřejmě nepoučil z předřazenosti projektu státních maturit a chce prostředky daňových poplatníků mrhat i na svůj další nesmyslný projekt testování žáků základních škol, který by měl podle informací dnešních médií stát až 140 milionů korun! A to v době, kdy jsou platy pedagogů podhodnoceny a o nepedagogických pracovnících škol ani nemluvě, zároveň se krátí i prostředky na školní pomůcky. Paradoxní je, že větší část těchto prostředků půjde na průzkum, který bude zjišťovat již známé údaje a bude ho zajišťovat soukromá firma, přestože má ministerstvo podobných průzkumů a studií plné skříně! Jedná se o další „vykostění“ veřejných finančních prostředků do soukromých kapes.

Vyzývám ministra Josefa Dobeše, aby celou věc konzultoval jak s odborníky, tak s opozicí, protože si zřejmě vůbec neuvědomuje, jakému riziku může žáky základních škol a prakticky celé české školství tímto svým záměrem vystavit. ČSSD důrazně nesouhlasí s nehospodárným nakládáním veřejných prostředků, které mohou být ve školství využity mnohem účelněji, než na další nesmyslně předražený projekt, který bude v konečném důsledku stejně k ničemu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama