PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2017 21:47:00

Byla to jízda plná dobré energie, nápadů i legrace

Byla to jízda plná dobré energie, nápadů i legrace

Předseda a volební lídr Pirátů Ivan Bartoš strávil dva dny v Ústeckém kraji.

Na pirátské lodi projel města Děčín a Ústí nad Labem, čas trávil i v pirátském satirickém autobusu upozorňujícím na kauzy českých politiků. Prohlídka autobusu či svezení na ekologické lodi byla u místních oblíbenou atrakcí. Kampaň navíc provázely po celý víkend koncerty, vystoupení buskerů či třeba žonglovací show, akce se konaly nejen na ulici, ale i v klubech.

„Potvrdil jsem si, že náš pirátský autobus lidé v kontaktní kampani přijímají velice pozitivně. Navíc, ačkoliv je léto a ulice nejsou zaplněny davy, lidé k nám přichází, smějí se satirickým obrázkům na autobusu a překvapivě se i ptají na velmi konkrétní otázky z našeho programu. Velký zájem byl i o svezení na naší pirátské solární lodi. Výhodou těchto celodenních návštěv měst je i to, že na specifické otázky týkající se konkrétních problémů města - příkladem je plošný projekt výměny zastávek v Ústí – jsme schopni reagovat prakticky obratem. Máme totiž již rozsáhlou síť spolupracujících odborníků Pirátů nebo pirátských zastupitelů v daném městě nebo členů lokální pirátské buňky, kteří mají vhled do konkrétních problémů a jsou schopni lokální problémy řešit a komentovat,“ popisuje Bartoš.

V obou navštívených městech Piráti postavili své informační stánky. U ústeckého nádraží pak vyhrávala kromě Bartošova akordeonu také skupina buskerů. Večer ústecká kampaň gradovala v restauračním zařízení s názvem Královka. Sobotní ranní sychravé počasí se překlopilo ve slunný den. Piráti dorazili krátce po obědě do Děčína, kde v přístavišti zakotvili své solární pirátské plavidlo. Po celý den i v Děčíně přicházely davy lidí, se kterým Piráti diskutovali a rozdávali jim Pirátské listy. Listů se k dnešnímu dni rozdalo již čtvrt milionu po celé ČR. Večer zakončili Piráti kocertem, v děčínskem klubu lidem zahrála rusko-španělsko-česká kapela Los Pelotudos, se kterou zajamoval i přeseda Bartoš.

„Po dvou dnech strávených v Ústeckém kraji hlásím šťastný návrat domů na Žižkov. Děkuji všem – kapitánům všech našich pirátských plavidel, krajským i přespolním Pirátům, fotografům, našim muzikantům, všem dobrovolníkům, co se k nám přidali a samozřejmě lidem, kteří nás vřele a přijali. Speciálně také všem, kteří dohlíželi na to, abych se pravidelně a vydatně stravoval. Byla to jízda plná dobré energie, nápadů i legrace. Věřím, že jsme dali lidem poznat nejen naší práci a náš program, ale hlavně jací opravdu jsme. Loď nyní pokračuje ve svém téměř měsíčním putování - nejbližší zastávky jsou Lovosice, Litoměřice, Roudnice. Se Středočechy nás čeká už v úterý 3. koncert z naší pirátské Free Ride, tentokrát v Kolíně. Ještě jednou díky všem,“ poděkoval organizátorům víkendového programu předseda Bartoš na svém facebookovém profilu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama