Bc. Roman Hanák

  • SOCDEM
  • Kobeřice u Brna
  • starosta obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2017 21:05:00

Opravíme vozovky, sjezdy, krajnice i propustky

Opravíme vozovky, sjezdy, krajnice i propustky

Zařadit dalších osm oprav do plánu výstavby pro rok 2017 umožnilo Jihomoravskému kraji navýšení příspěvku ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

O tom, že stát poskytne krajům dalších téměř 400 milionů korun na opravy komunikací II. a III. třídy, rozhodla vláda v první polovině července. Peníze mají krajům kompenzovat náklady, které musely vydat na navýšení mezd řidičů v autobusové dopravě. Na jižní Moravu poputuje přibližně 59 milionů korun.
 
„Letos tak díky těmto penězům opravíme i silnice mezi Rudkou a Sulíkovem, Drysicemi a Vyškovem, Čejkovicemi a Mutěnicemi, Boleradicemi a Diváky, Lechovicemi a Boroticemi nebo Moutnicemi a Jaloviskem. Spravíme také komunikace III. tříd u Petrova či Únanova,“ vypočetl náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

Zároveň s doplněným plánem výstavby schválili jihomoravští radní i okamžité zahájení zadávacích řízení na čtyři z osmi nových staveb za celkem čtyřicet a půl milionu korun (bez DPH).  Jde o akce:
 
•         „III/3652 Rudka – Sulíkov“
•         „III/4217 Boleradice - Diváky“
•         „III/39918 Únanov“
•         „III/0462 Drysice – Vyškov, SO 101“

U druhé poloviny doplněných staveb nepřesáhnou podle silničářů náklady 6 milionů korun, nepodléhají proto schválení radních. Opravy všech osmi úseků silnic II. a III. třídy by však měli stavbaři zvládnout nejpozději do listopadu letošního roku.
                                                                                                                                                                                                                                   
„Mezi Rudkou a Sulíkovem opravíme celkem 3 kilometry silnice,“ sdělil Hanák s tím, že vozovku čeká kvůli srovnání a scelení povrchu obnova jak ložné, tak i obrusné vrstvy. „Odhadujeme, že náklady přesáhnou 7 milionů korun,“ doplnil Hanák.
 
I téměř 2,4 kilometru dlouhá silnice z Boleradic do Diváků se dočká rekonstrukce. Zde se cena pravděpodobně vyšplhá k 11 milionům korun. „Zesílíme kryt vozovky a vyrovnáme její profil. Vyčistí se také příkopy a propustky a opraví krajnice,“ shrnul Hanák.
 
Finančně nejnáročnější schválenou akcí je oprava části spojky mezi Drysicemi a Vyškovem. „Oprava více než 3,3 kilometru silnice vyjde na téměř 14 milionů korun. Konkrétně spravíme úsek silnice od hranic kraje po obec Pustiměř. Jde o pokračování již opravené části silnice mezi Pustiměří a Vyškovem,“ vysvětlil Hanák.
 
Téměř 1,8 kilometru silnice III. třídy opraví kraj i u Únanova směrem na Tvořihráz. „Kromě opravy krytu vozovky zpevníme i stávající sjezdy a obnovíme krajnice i propustky. Náklady odhadujeme na přibližně 8,5 milionu korun,“ řekl Hanák.

Přibližně stejně dlouhé úseky silnic jako u Únanova opraví kraj také mezi Lechovicemi a Boroticemi nebo Moutnicemi a Jaloviskem. „V případě Petrova a spojky Čejkovic a Mutěnic spravíme vždy necelých 900 metrů komunikace,“ uzavřel Hanák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama