Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2017 12:40:00

Stát přestal být služebníkem daňových poplatníků, stal se "drábem"

Stát přestal být služebníkem daňových poplatníků, stal se "drábem"

Komentář k nejnovějšímu podezření ze zneužívání finanční správy

Podobné zprávy a příběhy mě bohužel nepřekvapují, jakkoliv nechci komentovat konkrétní nahrávku. Nahrávkami vést politický souboj znamená destrukci standardní politiky. Ke zmíněné kauze ale musím připomenout, že ODS už na začátku mandátu této vlády varovala před obrovským, explicitním a nebezpečným střetem zájmu Andreje Babiše coby majitele obrovské korporace a zároveň ministra financí, pod kterého spadá finanční správa s nástroji, které mohou ničit jeho konkurenty. Je odpovědností Bohuslava Sobotky, celé ČSSD, ale i KDU-ČSL, že tento střet zájmů umožnili a dali mu zelenou.

Vážím si většiny zaměstnanců finanční správy, ale praxe zajišťovacích příkazů a zprávy z trhu, jak se finanční správa k některým podnikatelům v posledních letech chová, musí v normálních lidech způsobovat mrazení v zádech. Jakákoliv neprávem zlikvidovaná firma ze strany finanční správy je naprostým selháním státu, této konkrétní instituce a nesmí zůstat bez vyvození odpovědnosti. Pokud soud potvrdí, že byla FAU Přerov zlikvidovaná neprávem, musí stát jejím majitelům do poslední koruny uhradit nejen finanční ztrátu, ale i nemateriální škodu.

Stát přestal být služebníkem daňových poplatníků, stal se "drábem". Musíme to v následujících volbách změnit. Pokud na to budu mít po volbách vliv, budu dbát na to, aby finanční správa opět získala pověst nezávislého úřadu, krerý dbá na to, aby se spravedlivě vybíraly daně, aby pro podnikatele byla finanční správa partnerem, nikoliv institucí, ze které čiší strach.

Jan Skopeček

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama