ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2011 17:22:25

Ministerstvo udělalo další krok ke spuštění elektronických tržišť

Ministerstvo udělalo další krok ke spuštění elektronických tržišť

Na ministerstvu pro místní rozvoj právě probíhá vyhodnocení koncesního řízení na výběr provozovatelů elektronických tržišť. Bude vybráno 5 subjektů, které budou zajišťovat kvalitní bezproblémový provoz elektronických tržišť.

Do koncesního řízení se přihlásilo 11 subjektů. Nyní se vyhodnocuje 10 nabídek, z čehož minimálně 7 je vysoce kvalitních. Jednoho uchazeče byla hodnotící komise nucená vyloučit. Jeho nabídka byla výrazně spekulativní, a zcela v rozporu se zákonem o veřejných zakázkách. V ceníku tohoto uchazeče byly uvedeny samé nuly, kromě jedné dílčí marginální položky ceníku. Je zřejmé, že dodavatel z nulových cen není jednoznačně schopen zajistit řádný a dlouhodobý provoz elektronického tržiště. Navíc ve zcela analogickém případě rozhodl Nejvyšší správní soud ČR, že taková nabídka je nepřijatelná a musí být z řízení vyřazena.
 
MMR ČR nyní provádí prostřednictvím sedmičlenné komise hodnocení nabídek a předpokládá, že do měsíce oznámí vybrané provozovatele e-tržišť. Termín uvedení elektronických tržišť (1. ledna 2012) do provozu není ohrožen.
 
MMR ČR v souladu s programovým prohlášením vlády ČR intenzivně připravuje provoz nového systému elektronických tržišť jako, jednoho z klíčových opatření doplňujících novelu zákona o veřejných zakázkách a celkové úsilí MMR ČR výrazně posílit transparentnost a efektivitu zadávání veřejných zakázek v ČR. Elektronické tržiště je určeno k operativním nákupům nejčastěji nakupovaných komodit všech veřejných zadavatelů.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama