Mgr. Vítězslav Jandák

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2011 16:52:09

Ministr Besser by měl projevit více pokory a méně konat

Ministr Besser by měl projevit více pokory a méně konat

Žádám ministra kultury Jiřího Bessera, aby omezil svou aktivitu v čele svého resortu. Nebývá běžnou praxí, aby opozice žádala ministra, aby pracoval méně, ale v tomto případě jsem přesvědčen, že více než kdy jindy platí pravidlo "čím méně, tím lépe".

Ministr Besser v minulých dnech zrušil prohlášení gotických sklepů, které byly nalezeny na staveništi v Praze u stanice metra Národní třída, za kulturní památku. Jsem přesvědčen, že tímto rozhodnutím se ministr Besser nevydal cestou ochrany možných významných památek (skutečný význam nálezu dnes, pravda, ještě neznáme), ale naopak jde na ruku soukromému investorovi, který v témže místě hodlá vystavět administrativní centrum. Po kauzách okolo slučování Národní opery Praha a Národního divadla nebo okolo rozhodnutí o demolici secesního domu na Václavském náměstí se Jiří Besser opakovaně prokazuje jako ministr, který kultuře v naší zemi spíše škodí, než aby jí pomáhal.

Pane ministře, buďte, prosím, méně aktivní a prokažte více pokory! Určitě to bude svědčit jak Vám, tak i české kultuře v řadě jejích oblastí. To, co nyní činíte, jsou veskrze nevratné kroky, kterými můžete poškodit naši historii i naši kulturní společnost.

Vítězslav Jandák, stínový ministr kultury za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama