ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2017 9:48:00

Pražské hřbitovy jsou na zvýšený počet návštěvníků připraveny

Pražské hřbitovy jsou na zvýšený počet návštěvníků připraveny

Blíží se období Dušiček, kdy lidé přicházejí na hřbitovy uctít památku svých bližních. Na všech hřbitovech pod Správou pražských hřbitovů bude prodloužena otevírací doba ve dnech 1. – 3. listopadu, kdy budou otevřeny do 18 hodin.

 Vyšehradský hřbitov bude 2. listopadu otevřen od 7 do 20 hodin, v sobotu 4. listopadu do 18 hodin.

„Pražské hřbitovy jsou na zvýšený počet návštěvníků připraveny. Proběhly zde rozsáhlé úklidy a byly posíleny služby pro návštěvníky. Na Olšanech budou moci lidé se sníženou pohyblivostí s doprovodem využít k přepravě k hrobovému místu i elektromobilu. V tomto období bude na zvýšenou bezpečnost dbát na hřbitovech a v jejich okolí více strážníků a policistů. I přes tato opatření by návštěvníci neměli být obezřetní na své osobní věci a při úpravě svých hrobových míst je nenechávat bez dozoru. Věřím, že uctění památky blízkých a vzpomínku na ně všichni prožijí v klidu a důstojném prostředí pražských hřbitovů,“ uvedl radní hl. m. Prahy Daniel Hodek.

Prodlouženou otevírací dobu do 18 hodin bude mít ve dnech 1. - 3. listopadu také Infocentrum na Olšanských hřbitovech. „Infocentrum poskytuje návštěvníkům informace jak o provozu hřbitovů, tak přehled o nabízených službách a orientaci nejen na hřbitovech, ale i v problematice administrativy spojené s péčí o hroby. Návštěvníci zde také mohou získat tištěné orientační mapy všech hřbitovů a určit přibližné umístění jimi hledaných hrobů. Veškeré informace poskytuje Infocentrum také v angličtině,“ upřesnil ředitel Správy pražských hřbitovů Karel Kobliha s tím, že doporučuje návštěvníkům hřbitovů, aby pro návštěvu zvolili spíše denní dobu. Ne všechny jsou vybaveny veřejným osvětlením a je třeba dbát zvýšené opatrnosti.

V období Dušiček se také na některých hřbitovech budou konat bohoslužby – např. 2. listopadu v 15 hodin na Olšanském hřbitově u centrálního kříže, v 16 hodin na Bubenečském hřbitově a v sobotu 4. listopadu od 15 hodin v kostele sv. Václava na Malvazineckém hřbitově.

O víkendu 4. a 5. listopadu mohou zájemci využít nabídky komentovaných vycházek po pražských hřbitovech, které Infocentrum Správy pražských hřbitovů pravidelně pořádá. Informace jsou k dispozici na webu www.hrbitovy.cz, a také přímo na hřbitovech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama