Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2017 6:38:00

První krajský veletrh Jak na společné vzděláván“ pomohl pedagogům i rodičům

První krajský veletrh Jak na společné vzděláván“ pomohl pedagogům i rodičům

Od minulého školního roku se vzdělává více dětí s postižením v běžných základních školách. Na tuto velkou změnu ministerstvo nepřipravilo ředitele škol ani učitele, kteří jsou vystaveni další administrativní a pedagogické zátěži.

 Proto se Krajský úřad Ústeckého kraje rozhodl podpořit učitele i odbornou veřejnost osvětovou akcí „Jak na společné vzdělávání“. Veletrh zahájil osobně hejtman Oldřich Bubeníček.

„Považuji tuto akci za velmi prospěšnou a užitečnou. Dochází zde nejen k výměně zkušeností v oblasti vzdělávání žáků se zdravotním postižením či se specifickými vzdělávacími potřebami, ale představuje se zde celá škála pomůcek pro postižené děti. Pro pedagogy je dnes připravena i řada seminářů. Takže mi nezbývá než popřát, aby veletrh přinesl očekávanou pomoc učitelům a poděkovat organizátorům a pedagogům za to, že se problematice společného vzdělávání aktivně věnují,“ řekl v úvodu veletrhu hejtman.

Při zahájení akce předal hejtman šek hudebně nadanému patnáctiletému žákovi z ústeckého gymnázia Jakubovi Říhovskému se zdravotním postižením.

Účastníci se mohli seznámit s pomůckami pro postižené děti. Odborníci poradili, jak pracovat s problémovým žákem, žákem s mentálním postižením, jak vhodně využít asistenta pedagoga a mnohé další. Krajský úřad myslil také na rodiče těchto dětí, kterým byli k dispozici ke konzultacím pracovníci pedagogicko-psychologické poradny a odboru sociálních věcí.

Jednalo se o první ročník veletrhu realizovaného v rámci Krajského akčního plánu ÚK s cílem podpořit společné vzdělávání v Ústeckém kraji. Celková organizace veletrhu probíhala ve spolupráci s odborem školství, mládeže a tělovýchovy, Místní akční skupinou Labské skály, z. s., a SK Parta Litoměřicko, z. s. (svaz mentálně postižených sportovců). Na veletrhu bylo 32 vystavovatelů z řad podnikatelského i neziskového sektoru. Na návštěvníky čekala prezentace učebnic a kompenzačních pomůcek určených pro vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.

Pro pedagogy bylo připraveno osm seminářů, např. z MŠMT přednášela Jana Zapletalová, náměstkyně pro řízení sekce pedagogicko-psychologické poradenství, prevence a institucionální výchovu Národního ústavu pro vzdělávání Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

O doprovodný hudební program se postaraly děti z Dětského domova, Základní školy praktické, Praktické školy a Školní jídelny, Dlažkovice v doprovodu paní učitelky Ivany Pettrichové. Mezi jednotlivými semináři nabídly účastníkům občerstvení Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama