Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2017 11:00:00

Děkuji za záchranu více než stošedesátileté olejářské tradice

Děkuji za záchranu více než stošedesátileté olejářské tradice

Hejtman Oldřich Bubeníček spolu s krajskou radní Jitkou Sachetovou se na pozvání Maurice Bensadona, manažera pro Českou republiku (Country Manager), seznámil s aktivitami společnosti Glencore Agriculture Czech, s.r.o.

Glencore Agriculture Czech, s.r.o., která působí od roku 2011 v Ústí nad Labem na Střekově a zabývá se zejména výrobou a prodejem řepkového oleje.

Ústecký Glencore je pokračovatelem společnosti Setuza (1945-2011), která byla následníkem původních Schichtových závodů (1848-1945). V příštím roce tedy uplyne 170 let od založení slavné olejářské firmy Schicht na Střekově, která dala vznik nadnárodní společnost Unilever, a která je spjata se značkami jako Ceres či známém mýdlu s jelenem. Značku oleje Lukana uvedla na trh v roce 1904.

„Děkuji vedení ústecké společnosti Glencore za pozvání a za to, že jsem měl možnost seznámit se s jejím současným působením v České republice, v Evropě a ve světě. Vítám, že se Glencore řadí k úspěšným firmám v regionu a že se v rámci společenské odpovědnosti podílí na podpoře ústeckého fotbalu a hokeje, kultury a charity. Proto přeji společnosti hodně dalších úspěchů a děkuji za záchranu více než stošedesátileté olejářské tradice v krajském městě,“ shrnul dojem z návštěvy hejtman Oldřich Bubeníček.

Ředitel Maurice Bensadon, výrobní ředitel Andrej Macenauer a manažerka pro komunikaci a rozvoj lidských zdrojů Aneta Martišková seznámili představitele kraje se současným stavem výroby řepkového oleje v Ústí nad Labem. Technologie prošly modernizací, podnikový hasičský sbor má nové zázemí, zvětšily se výrobní kapacity. Firma pracuje na odstranění zápachů z extrakce, na který si někdy obyvatelé města stěžují. Glencore v Ústí má další plány modernizace s důrazem na bezpečnost a ochranu životního prostředí. Ústecký Glencore rozvíjí marketing tradičních značek olejů, jako je Ceresol, Lukana a Vegetol.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama