Mgr. Jan Korytář

  • BPP
  • Liberec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.11.2017 18:27:00

Korytář ohlásil kandidaturu na primátora Liberce

Korytář ohlásil kandidaturu na primátora Liberce

Jan Korytář jako první z libereckých politiků ohlásil, že bude kandidovat i v dalších komunálních volbách v roce 2018.

 „Ucházím se o vedení Změny pro Liberec i pro další volby, proces výběru lídra bychom měli dokončit v nejbližších týdnech. Chci pokračovat v naplňování našeho Plánu pro Liberec a ve všech projektech, které jsme na radnici rozjeli. Většina z nich potřebuje více času, než jen jedno volební období.“

Kampaň Změny bude podle jeho slov zcela jiná než v minulosti. „Když jsme byli v opozici, nic jiného než kritiku, podle mě oprávněnou, a také naše vize, jsme neměli. Teď jsme ve vedení města a příští rok budeme skládat účty z naší práce. Věřím, že naše výsledky voliče přesvědčí, a že komunální volby vyhrajeme i potřetí za sebou. Poslední rok nás ale čeká ještě hodně práce.“

Korytář se chce osobně zaměřit na další snížení ceny tepla a zahájení modernizace jeho rozvodů, dokončení úprav okolo Lesního koupaliště a přehrady nebo zahájení rekonstrukce Kina Varšava. S kolegyní Hrbkovou se hodlá podílet na vzniku dalších dětských hřišť a parků. V roce 2018 se bude zahajovat také několik desítek projektů z evropských dotací v rámci IPRÚ, od oprav škol a školek přes výstavbu sociálních bytů až po nové cyklostezky a chodníky. Celkem půjde o dotace v řádu stovek milionů korun, které zlepší život v Liberci.

„Jsem Liberečák a baví mě zlepšovat město, kde žiju celý život. Na radnici jsem se sám přesvědčil, že když se chce, skoro všechno jde. Chce to hodně úsilí a trpělivosti při překonávání překážek a problémů a stále jít za svojí vizí a to umím.“ dodává Korytář.

O volbě lídra kandidátky by měla rozhodnout skupina volitelů ze Změny pro Liberec do konce roku.

Jan Korytář byl poprvé zvolen do zastupitelstva v roce 2006 za Stranu zelených díky preferenčním hlasům. V roce 2010 se Změnou pro Liberec volby poprvé překvapivě vyhrál. Koalice se Starosty, ČSSD a Unií pro sport a zdraví se ale po pěti měsících rozpadla. V roce 2014 vyhrála Změna pro Liberec volby podruhé, Korytář ale musel primátorský post přepustit ANO, jinak hrozilo, že skončí v opozici. Přes neshody a velké napětí je Změna ve vedení města s ANO již třetím rokem a tento stav se pravděpodobně do voleb nezmění.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama